۱۴۰۱ مرداد ۹, یکشنبه

-

 مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند...

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۹ مردادماه ۱۴۰۱، مهوش ثابت (شهریاری) و فریبا کمال آبادی از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران”، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند.  طی روز جاری، هرانا در گزارشی از بازداشت عفیف نعیمی، از دیگر اعضای “یاران ایران” و همچنین سامان استوار، دیگر شهروند بهایی خبر داده بود. همچنین منازل و محل کار این شهروندان به همراه چهار شهروند دیگر به اسامی نصیر هروی، کامیار حبیبی، مظفر نبیلی و سارا شعبان توسط ماموران امنیتی تفتیش شده و برخی از لوازم شخصی آنها از جمله موبایل، لوازم الکترونیک، و آثار مربوط به آئین بهائی ضبط شد. “یاران ایران” نام گروهی بود که فعالیت‌های اداری جامعهٔ بهائی را در غیاب محفل روحانی ملی که به دستور نظام جمهوری اسلامی تعطیل شد، در ایران هدایت می‌کرد. این گروه جایگزین محفل ملی ایران پس از تعطیلی نظام اداری بهائی و تشکیلات بهائی به دستور حکومت بود. “یاران ایران” که در حال حاضر منحل شده‌ است، وظیفهٔ رسیدگی به امور اجتماعی و معنوی جامعهٔ بهائیان ایران را داشت. لازم به اشاره است که فریبا کمال آبادی، مهوش ثابت (شهریاری)، عفیف نعیمی، بهروز توکلی، جمال الدین خانجانی، سعید رضایی و وحید تیزفهم، از اعضای سابق “یاران ایران” بودند. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه و محل نگهداری این افراد اطلاعی در دست نیست. مهوش شهریاری (ثابت) و فریبا کمال آباد پیش از این نیز سابقه برخوردهای قضایی و تحمل حبس را داشته اند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.


زنگ خطر معیشت برای زنان کارگر

صدای مردم

 

در شرایط اقتصادی فعلی، زنان نیز مجبورند ساعات طولانی دور از خانه و خانواده باشند و درنتیجه اگر در یک خانواده‌ی کارگری فرزندی در کار باشد، محروم از حمایت‌های درست و کامل پدر و مادر می‌ماند.

ایلنا: سیمین یعقوبیان (فعال زنان کارگر) در ارتباط با مشکلات خانواده‌های کارگری و بحران‌های اجتماعی به دلیل فشارهای اقتصادی گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در خانواده‌های کارگری با سرعتی مضاعف رو به افزایش است، شکاف‌های عمیق اقتصادی ناشی از تورم و رکود است که بنیان خانواده‌های کارگری را تهدید می‌کند. پدر خانواده که برای تامین معیشت مجبور است حداقل دو شیفت کار کند و از خانواده دور باشد، چگونه می‌تواند نقش کامل سرپرست خانوار را ایفا کند؛ او وقتی به خانه می‌رسد از پا درآمده و نای نفس کشیدن ندارد!

وی اضافه می‌کند: این شرایط، ارتباط‌های سالم خانوادگی را به هم می‌ریزد و مقدمه‌ی کمرنگ شدن استحکام خانواده است و به تبع آن، «امید به زندگی واقعی» در چارچوب خانواده کاهش می‌یابد که این امر رشد منفی جمعیت را به دنبال دارد؛ خانواده‌های کارگری آینده‌ی روشنی برای خود متصور نیستند که اقدام به فرزندآوری کنند؛ این یک زنگ خطر جدی برای خانواده‌های کارگری‌ست.

به گفته‌ی وی، در شرایط اقتصادی فعلی، زنان نیز مجبورند ساعات طولانی دور از خانه و خانواده باشند و درنتیجه اگر در یک خانواده‌ی کارگری فرزندی در کار باشد، محروم از حمایت‌های درست پدر و مادر می‌ماند و از اصول تربیتی صحیح دور می‌افتد و بدیهی‌ست که این شرایط، تبعات اجتماعی جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

زندان و جریمه نقدی معصومه حاجی‌ابوالحسن به دلیل مشارکت در جنبش می تو !

بالاترین

تصویر لینک

معصومهحاجی‌ابوالحسن به دلیل مشارکت در جنبش #میتو به ۱۵ ماه زندان و ۲۰ میلیون تومان جریمه محکوم شد.
شاکی پرونده فردی‌ست به نام بابک مولایی که در فعالیت‌های اقتصادی با سپاه همکاری داشته.
او از مدیران سابق شرکت «فناوری آب‌های عمیق» و «صدرا» بوده که به دلیل وابستگی به سپاه توسط آمریکا تحریم شده‌اند.
در سال ۹۹، پس از آنکه معصومه ابوالحسن روایت آزار جنسی خود را در اینستاگرام منتشر کرد، توسط بابک مولایی تهدید شد که اگر مطالب را حذف نکند علیه‌ش پرونده تشکیل خواهد داد.
مولایی مدتی بعد تهدید خود را اجرا و علیه معصومه ابوالحسن طرح شکایت کرد. حکم او توسط شعبه۱۰۳۲ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدوسی تهران به ریاست قاضی محسن موسوی، به صورت غیابی صادر شده است.

جمهوری اسلامی بارها و بارها ثابت کرده است که یک حکومت ضد زن و ضد انسانی است. جمهوری اسلامی رو به سرنگونی است و روزی میرسد که درهای زندانهای جمهوری اسلامی در هم کوبیده شود

روایت‌های زنان از خودکشی و کودک‌همسری در ایران

رادیو فردا

کتاب «زنان و خودکشی در ایران» نوشته بهناز حسینی، پدیده­‌هایی نظیر کودک‌­همسری، قتل­‌های ناموسی و خشونت جنسیتی و خودکشی زنان در استان‌های کردنشین ایران را دربرمی­‌گیرد.

این اثر که توسط انتشارات راتلج به چاپ رسیده، در کنار بررسی ساختار سنتی، اقتصادی، اجتماعی-سیاسی و سازوکارهای قانونی کشور ایران به­ طور کلی، و استان‌­های کردنشین به ­طور اخص، به چرایی رواج چنین پدیده‌هایی و تأثیرات آن می‌پردازد.

نویسنده در این اثر با بهره‌گیری از نظریات فمنیستی و همچنین بر پایه نظریه ارتباط دوسویه میان فقر و خودکشی به کاوش در باب نرخ بالای خودکشی در میان زنان استان‌های غربی ایران می‌پردازد.

این اثر، بر سیاق پژوهش‌های تجربی، از جمله انجام مصاحبه­ با زنان مناطق کردنشین کشور، مباحثی نظیر منزوی کردن کردها در ایران، سرکوب حقوق آنها و خشونت علیه زنان در اشکال گوناگونش را مورد توجه قرار می‌دهد و به آنها می‌پردازد. حسینی در مقدمه کتاب هدفش از انجام این پژوهش را شنیده شدن صدای زنان از خلال روایت‌هایشان و آگاه ساختن جهان نسبت به کمکی عنوان می‌کند که این زنان به شدت به آن محتاجند.

به باور حسینی دیدگاه فمنیستی بازاندیشانه محقق با فهم اهمیت ارزش‌ها و نگرش‌های خودش در ارتباط با فرایند پژوهش آغاز می‌شود. پس‌زمینه مشترک فرهنگی نویسنده در این اثر به گفته خودش به او در ایجاد دسترسی به شرکت‌کنندگان تحقیق کمک کرده و همانطور که خود در کتاب عنوان می‌کند، عواملی نظیر سن و تبار و جنسیت خودِ مؤلف به او در خلال این پژوهش کمک کرده تا بتواند از مزیت‌های خودی بودن در انجام مصاحبه‌ها بهره ببرد. زن بودن و کرد بودن به او کمک کرده تا بتواند از تأثیر تفاوت‌ها در فرایند مصاحبه‌ها بکاهد و از این امتیاز در جهت ایجاد همکاری اطمینان‌بخش و رابطه دوستانه با مصاحبه‌شوندگان استفاده کند، تا آنجا که مصاحبه‌شوندگان از درک متقابل او از مسائل اطمینان داشتند.

کتاب از چهار بخش تشکیل شده است. نویسنده در بخش مقدمه کتاب به طرح مفاهیم اصلی می‌پردازد که در فصل‌های بعدی کتاب مطرح خواهند شد. از جمله این مفاهیم می‌توان به قتل‌های ناموسی، خشونت علیه زنان و خودکشی اشاره کرد.

او در ادامه به طرح مباحث روش‌شناختی و مشکلات و تنگناهایی اخلاقی می‌پردازد که در طول انجام کارهای میدانی با آنها مواجه شده است. این فصل همچنین به ارائه شرح مختصری از تاریخ معاصر دین و شرایط اجتماعی-اقتصادی جامعه می‌پردازد و علاوه بر آن، در کنار بررسی ساختار پدرسالارانه و هنجارها و ارزش‌های مذهبی، فرهنگی و سنتی -مانند مردانگی، شرافت و پدرسالاری- که زیربنای بافت اجتماعی کردستان ایران را تشکیل می‌دهد، چگونگی ارتباط این عوامل با جنبه‌های متفاوت خشونت علیه زنان را مورد مداقه قرار می‌دهد.

مفهوم شرافت و در هم تنیدگی جنایات ناموسی با سنت‌های فرهنگی و آداب و رسوم جامعه کرد ایرانی از جمله مباحث دیگری است که در این فصل مورد توجه قرار گرفته است.

بی‌عدالتی کیفری و تبعیض علیه زنان از موضوعات اصلی فصل دوم کتاب به شمار می‌روند. نویسنده برای پرداختن به این موضوعات به سراغ قوانین کنونی مرتبط با قتل‌های ناموسی می‌رود. او ضمن تحلیل نظام حقوقی و فقه کیفری کشور ایران، با رویکردی نقادانه به تحلیل جدیدترین متمم‌­ها و اصلاحیه­‌های قانونی می‌پردازد که در حقوق کیفری در خصوص قتل‌های ناموسی لحاظ شده است.

او در این فصل در باب الزام دولت در انجام تحقیق و بررسی و پایان بخشیدن به اشکال مختلف خشونت علیه زنان به بحث می‌پردازد، خشونتی که توسط مأموران دولتی یا افراد غیردولتی اعمال و غالباً در چارچوب هنجارها و ارزش‌های فرهنگی سنتی توجیه می‌شود.

فصل سوم کتاب به موضوع کودک‌همسری و ارتباط آن با فقر و شرایط اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی اختصاص دارد. نویسنده در این فصل تلاش می‌کند تا بر مبنای پیشینه کودک‌همسری در ایران و چارچوب حقوقی این کشور به شناسایی عواملی بپردازد که برحسب قوانین اسلامی موجب تداوم کودک‌همسری در استان‌های کردنشین ایران می‌شود.

او در ادامه تحقیق خود نمایی کلی از جایگاه زن در جامعه ارائه داده و نشان می‌دهد که چگونه توسعه‌نیافتگی اقتصادی حاکم، فقر گسترده و همچنین هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی و مذهبی در کنار فقر فرهنگی و بی‌سوادی خانواده‌ها به پدیده کودک‌همسری دامن زده است. نویسنده همچنین با تحلیل روایت‌هایی که در خلال انجام کار میدانی جمع‌آوری کرده، الگوی کودک‌همسری و دلایل پس آن را تصویر می‌کند.

حسینی ­همچنین به ترسیم کودک‌همسری در این منطقه و ارائه برداشت‌های زنان از این موضوع و چگونگی تأثیر آن بر سلامت و پیشرفت زنان، رشد فردی و اجتماعی آنان، روابط خانواده و اجتماع و جامعه بزرگتر می‌پردازد.

نرخ روزافزون خودکشی زنان از دیگر موضوعاتی است که در این فصل بدان پرداخته می‌شود؛ نویسنده در این بخش با تمرکز بر زنان بیوه و مطلقه و بر مبنای روایت‌های شخصی ۲۱ زن، ۱۷ تا ۳۶ ساله، داستان‌های دلخراشی از درماندگی و ناامیدی این زنان و بی‌اعتنایی به آنها را روایت می‌کند.

فصل چهارم و پایانی کتاب جایگاه زنان در جامعه را در چارچوب ازدواج و تشکیل خانواده و سپس در ارتباط با بازار کار مورد بررسی قرار می‌دهد. تبعیض، جستجوی شغل و «زنانه‌سازی» فقر از جمله مفاهیمی است که در این فصل مطرح می‌شود و مورد بحث قرار می‌گیرد. این فصل به ارائه پیشینه‌ای فرهنگی از مفهوم شرافت در ساختار پدرسالارانه و محافظه‌کار استان‌های کردنشین ایران می‌پردازد. حسینی همچنین ارزش‌های زیربنایی خانواده و جامعه کردی و چگونگی تأثیر آنها بر نقش و جایگاه زنان در جامعه، به طور اخص، و روابط اجتماعی، به طور کلی را مورد کنکاش قرار می‌دهد.

حسینی در پژوهش خود ضمن توجه به خشونت خانگی، چه خشونت‌های مستقیم جسمی یا تجاوز جنسی، اذیت و آزار روانی یا اعمال خشونت از طریق رسومی مثل ازدواج اجباری یا قتل‌های ناموسی، ماهیت سیاسی چنین خشونت‌هایی را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد، چراکه اعمال خشونت‌آمیز مشخصی در قانون اساسی ایران مصون از کیفر هستند و در فقه اسلامی به آنها مشروعیت داده شده است.

بخش‌های پایانی کتاب به بحث در مورد مباحثی نظیر دلایل چندگانه و پیچیده پسِ خشونت جنسیتی و جنبه‌های روانشناختی خودکشی و درمان‌های موجود و راهبردهای شناخته شده برای پیشگیری در این حوزه می‌پردازد.

کتاب زنان و خودکشی در ایران برای آن دسته از پژوهشگران حوزه‌های جامعه‌شناسی، جرم‌شناسی و مطالعات خاورمیانه که به موضوعات خشونت، جنسیت و خودکشی علاقه‌مندند، پژوهشی جالب توجه خواهد بود.

انتشار فیلم اعتراف اجباری دو معترض دیگر به حجاب در خبرگزاری فارس

رادیو فردا

تصویر زن معترض به تذکر حجاب اجباری در ویدئوی خبرگزاری فارس

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، چند روز پس از انتشار فیلم اعترافات اجباری و «مصالحه» زنی که او را سپیده رشنو معرفی می‌کند، فیلم «اعتراف و ابراز شرمساری» دو معترض دیگر به حجاب اجباری را منتشر کرده است.

در این ویدئو که روز پنج‌شنبه، ششم مرداد، منتشر شده است، دو زن جوان که پیشتر ویدئوی واکنش آن‌ها به تذکر یک آخوند درباره حجاب در شبکه‌های اجتماعی به‌ طور گسترده منتشر شده بود، در حال ابراز پشیمانی مشاهده می‌شوند.

مشخص نیست که این دو زن در چه شرایطی حاضر یا وادار به نشستن در برابر دوربین شده‌اند، چه نهادی آنها را دستگیر کرده و اصلا بازداشت آنها با چه اتهامی صورت گرفته است. همزمان حکومت جمهوری اسلامی بارها مخالفان و ناراضیان را بدون رضایت خود آنها در برابر دوربین نشانده و نام اظهارات آنها را «اعتراف» گذاشته است.

محور اظهارات این دو زن که چهره آن‌ها فیلتر شده و واضح نیست انتقاد از مسیح علینژاد، فعال مدنی و منتقد سرسخت جمهوری اسلامی، است که به گفته آن‌ها ویدئوی مربوط به درگیری لفظی‌شان با فرد معمم را منتشر کرده است.

دو زن جوان همچنین از «اهانت ناخواسته به تذکر روحانی» ابراز ندامت می‌کنند.

برخی منابع خبری پیشتر هویت زنی را که با این آخوند درگیر شده بود «الهام فرشاد» اعلام کرده بودند.

پیشتر نیز ویدئوی مربوط به اعترافات اجباری زنی منتشر شده بود که خبرگزاری فارس مدعی بود سپیده رشنو، زن معترض به تذکر حجاب اجباری در اتوبوس، است.

در این ویدئو زنی که چهره‌اش فیلتر شده، اما خانم رشنو معرفی می‌شود می‌گوید که آن چه درباره روند درگیری او با زن محجبه در اتوبوس بی‌آرتی گفته شده، نادرست و دروغ بوده است.

پس از انتشار این ویدئو، برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که زنی که در ویدئوی خبرگزاری فارس دیده می‌شود، خانم رشنو نیست، بلکه زنی است که در اتوبوس با زن متذکر حجاب اجباری درگیر شده و دستش آسیب دیده است.

این زن نیز در اظهارات خود بیشتر درباره درگیری فیزیکی با زن محجبه توضیح می‌دهد.

در روزهای بعد، خبرگزاری فارس این ویدئو را از سایت خود حذف کرد.

هفته گذشته شمار زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی یک توفان توییتری با هشتگ «سپیده کجاست» با انتقاد از بی‌خبری از محل بازداشت این زن هنرمند، خواستار پاسخگویی مقام‌های مسئول در این زمینه شدند.

در همین حال آرش صادقی، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی پیشین، در توییتی که شامگاه جمعه، هفتم مرداد، منتشر کرد مکان فیلمبرداری ویدئوی اعترافات اجباری زنی را که سپیده رشنو خوانده شده «اتاق مخصوص اعترافات تلویزیونی (بند یک الف)» معرفی کرد.

آقای صادقی در ادامه احتمال داده است که خانم رشنو در «بازداشتگاه یک الف» یا «یکی از خانه‌های امن اطلاعات سپاه» باشد.

این کنشگر مدنی در ادامه با ابراز تعجب از حضور رایحه ربیعی- زن محجبه‌ای که در پی تذکر به خانم رشنو با او درگیر شد- در این مکان افزوده است: «آیا یک فرد می‌تواند بدون وابستگی به نهاد امنیتی وارد محیط یک بازداشتگاه مخفی شود؟!»

سپیده رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستان‌نویس و ویراستاری است که پس از اعتراض به مامور امر به معروف در اتوبوس بی‌آرتی در روز ۲۵ خرداد بازداشت شد. آمر به معروف تهدید کرده بود که ویدئویی را که از خانم رشنو گرفته به «سپاه» می‌دهد.

او از زمان بازداشت، از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده خود محروم بوده است.

وضعیت وخیم سُعدا خدیرزاده و نوزادش در زندان ارومیه

IRANWIRE

بر اساس گزارش‌های رسیده، «سُعدا خدیرزاده»، زندانی سیاسی کُرد که تنها چند ساعت پس از سزارین با نوزادش به زندان ارومیه بازگردانده شده بود، به همراه فرزندش در «وضعیت بد جسمانی» است.

روز جمعه، هفت مرداد، سایت حقوق بشری هه‌نگاو به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «خانم خدیرزاده روز جمعه، از ناحیه بخیه سزارین دچار خونریزی شدید داشته و با این حال به مراکز درمانی منتقل نشده است.»

این منبع آگاه همچنین گفت: «نوزاد این زندانی سیاسی نیز به دلیل گرمای زیاد زندان، نبود تهویه هوا و امکانات خنک‌کننده دچار حساسیت ناشناخته و اسهال شدید شده است.»

خانم خدیرزاده، ۳۰ خرداد پس از هشت ماه حبس در زندان مرکزی ارومیه، تنها چند ساعت قبل از عمل سزارین به بیمارستان منتقل شد و عصر همان روز و بدون تکمیل دوره درمان به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد.

او ۲۲ مهر ۱۴۰۰ «بدون ارائه برگه قضایی» توسط نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل شد. اتهامات خانم خدیرزاده تاکنون مشخص نشده است.

او پیشتر با انتشار یک فایل صوتی از زندان گفته بود که او را به اتهام‌های «واهی به عنوان گروگان در زندان نگه داشته‌اند» و در نخستین روزهای بازجویی و با وجود بارداری، ماموران امنیتی در بازداشتگاه اطلاعات به او «پیشنهادهای غیراخلاقی» داده‌ بودند.

مسئولان زندان ارومیه نیز با وجود گواهی پزشک مبنی‌ بر شرایط نامساعد جسمی این زندانی سیاسی در دوران بارداری، با درخواست آزادی موقت او حتی با قرار وثیقه مخالفت کرده‌‌ بودند.

خانم خدیرزاده با وجود شرایط سخت جسمانی در ماه‌های پایانی بارداری در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان اعتصاب غذا کرده بود.

در پی این اقدام، عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای ضمن هشدار درباره وضعیت خانم خدیرزاده اعلام کرده بود که مقامات ایران در «اقدامی بی‌رحمانه» جان و سلامت این زندانی را «به بازی گرفته‌اند».

اجرای حکم اعدام سه زن در یک روز

IRANWIRE

عکس آرشیو ایران‌وایر از تماشای اجرای حکم اعدام

بنا بر گزارش «سازمان حقوق بشر ایران»، دست‌کم سه زن در روز پنجم مرداد در شهرهای مختلف ایران اعدام شده‌اند.

این سازمان در گزارشی هویت یکی از این زنان را «صنوبر جلالی» تبعه افغانستان اعلام کرده و نوشت که او به اتهام «قتل عمد» همسر خود به اعدام محکوم شده و اجرای حکم او در یکی از زندان‌های تهران-البرز انجام شده است.

بر اساس این گزارش در همان روز، حکم اعدام دست‌کم دو زن دیگر در زندان‌های مرکزی ارومیه و سنندج نیز اجرا شده است.

بر اساس پژوهش سازمان حقوق بشر ایران در ۶۶ درصد از پرونده‌های قتل که جزئیات آن در دسترس این سازمان قرار گرفته است، زنان به دلیل قتل شوهرا یا شریک زندگی خود حکم اعدام گرفته‌اند.

در بسیاری از قوانین جمهوری اسلامی حقوق زنان نادیده گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به نداشتن حق طلاق اشاره کرد. با توجه به نادیده گرفته شدن این حق، جدایی زنان از مردان با مشکلات زیادی در دادگاه‌ها مواجه است، بنابراین برخی زنان با وجود تنگناهای بسیار از جمله خشونت‌های خانگی به زندگی مشترک ادامه می‌دهند.

بر اساس گزارش‌های نهادهای حقوق بشری در سال گذشته میلادی دست‌کم ۱۵ زن و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱، حداقل ۱۷۰ زن در ایران اعدام شده‌اند.

۱۴۰۱ مرداد ۸, شنبه

اعتراض به بی‌خبری از وضعیت سپیده رشنو در کارزار «سپیده کجاست»

رادیو فردا

سپیده رشنو

در پی چند روز بی‌خبری از وضعیت سپیده رشنو، زن معترض به حجاب اجباری، کاربران شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی در حمایت از او دست به اعتراض زدند.

کاربران در این این کارزار از هشتگ «سپیده کجاست» استفاده کرده و با انتقاد از بی‌خبری از محل بازداشت این زن هنرمند، خواستار پاسخگویی مقام‌های مسئول در این زمینه شدند.

پیش از این گزارش‌‌هایی مبنی بر انتقال خانم رشنو به بازداشتگاه‌ اطلاعات سپاه منتشر شده بود.

سپیده رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستان‌نویس و ویراستاری است که پس از اعتراض به مامور امر به معروف در اتوبوس بی‌آرتی در روز ۲۵ خرداد بازداشت شد. آمر به معروف تهدید کرده بود که ویدئویی را که از خانم رشنو گرفته «به سپاه» می‌دهد.

وی از زمان بازداشت، از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده خود محروم بوده است.

کاربران از این که حاکمیت از یک سو اجازه دسترسی به وی را نمی‌دهد و همزمان فیلم اعترافات اجباری و «مصالحه» او با زنی را پخش می‌کند که با خشونت خواستار حفظ حجاب اجباری شده بود ابراز نگرانی کرده‌اند.

-

 هه‌نگاو: طی ماه گذشته دست‌کم ۹۷ مورد نقض حقوق بشر در کُردستان ثبت شده است...

 

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی ماه تیر ١٤٠١ خورشیدی دست‌کم ۹۷ مورد نقض حقوق بشر در کُردستان ثبت شده است که به شرح زیر می‌باشد :  

کشته و زخمی شدن کولبران (۲۱ مورد) طی ماه گذشته دست‌کم ۲۱ کولبر و کاسبکار در مرزهای کُردستان زخمی قربانی شده‌اند که تمامی آنها زخمی شده و مرگ هیچ کولبری در تیر ماه ثبت نشده است. از مجموع ۲۱ کولبری که زخمی شده‌اند۱۴ کولبر با شلیک مستقیم نیروهای مسلح ایران، ۲ کولبر در اثر سوانح رانندگی و ۵ کولبر نیز در اثر سوانح طبیعی زخمی شده‌اند.

 اعدام و مرگ در زندان (٤ مورد) : طی تیر ماه امسال، دست‌کم حکم اعدام ۳ شهروند کُرد و اهل شهرهای کرمانشاه و کوهدشت به اجرا در آمده است. ۲ زندانی به اتهام سرقت و یک زندانی به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند. همچنین، در این بازه زمانی یک زندانی سیاسی اهل اشنویه با هویت متین حسنوند یک روز پس از اعزام به مرخصی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد.

 کشته و زخمی شدن شهروندان مدنی و انفجار مین (٨ مورد) : در خردادماه امسال یک شهروند مدنی در ثلاث باباجانی و یک زن و فرزند خردسالش در ارومیه در اثر انفجار مین به‌شدت مجروح شده‌اند و یک شهروند اهل بانه نیز در مرزهای اقلیم کُردستان در اثر انفجار مین جانش را از دست داده است. همچنین، یک شهروند مدنی اهل ایلام با شلیک مستقیم نیروهای مسلح ایران به قتل رسیده و سه شهروند دیگر اهل شهرهای ایلام، جوانرود و دیواندره با شلیک این نیروها زخمی شده‌اند.

 بازداشت و حکم (۶۲ مورد) : با استناد به آمار هه‌نگاو، طی خرداد ماه امسال دست‌کم بازداشت ۵۹ شهروند کُرد از جمله ۲ زن و یک نوجوان زیر ۱۸ در شهرهای مختلف کُردستان به اتهام فعالیت سیاسی، عقیدتی و مدنی توسط نهادهای امنیتی ثبت شده است. 

همچنین، ۳ فعال کُرد نیز به اتهام فعالیت سیاسی توسط دستگاه قضایی جمعاً به ۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شده‌اند. 

 کارگری (۲ مورد) : در این بازه زمانی دست‌کم ۲ کارگر اهل شهرهای کرمانشاه و ارومیه در حین کار و به دلیل سوانح کاری جانشان را از دست داده‌اند.


۱۴۰۱ مرداد ۷, جمعه

-

 چرا اعدام‌ها در ایران افزایش یافته‌اند؟

دو سازمان حقوق بشری «عفو بین‌الملل» و «بنیاد عبدالرحمن برومند» پنجم مرداد ۱۴۰۱ اعلام کردند در فاصله ۱۱ دی ۱۴۰۰ تا ۹ تیر امسال،‌ ۲۵۱ نفر در ایران اعدام شده‌اند. این دو نهاد حقوق بشری هشدار داده‌اند اگر اعدام‌ها با این سرعت دهشتناک پیش بروند، تعداد اعدام‌های امسال  به زودی از ۳۱۴ اعدام ثبت شده سال گذشته میلادی فراتر خواهد رفت. 

«محمود امیری مقدم»، ​​بنیان‌گذار «سازمان حقوق بشر ایران» علت افزایش اعدام‌ها در ایران را ایجاد رعب و وحشت توسط نظام جمهوری اسلامی ایران عنوان می‌کند و در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» یادآور می‌شود که افزایش آمار اعدام‌ها ارتباط مستقیم با شکل‌گیری اعتراضات خیابانی دارد. 

«رویا برومند»، از بنیان‌گذاران بنیاد عبدالرحمن برومند نیز با تایید این نکته به «ایران‌وایر» می‌گوید:‌ «افزایش اعدام‌ها در ماه‌های اخیر برای خالی کردن زندان‌ها از ازدحام زندانیان نیز رخ داده است.»

به گفته رویا برومند،‌ کمتر از ۱۵ درصد این اعدام‌ها از منابع رسمی اعلام شده‌ و بیشتر آن‌ها پنهانی رخ داده‌اند. او اضافه می‌کند: «اگر جامعه مدنی و زندانیان اطلاع رسانی نکنند، اطلاعی در مورد افراد اعدام شده وجود نخواهد داشت. به همین دلیل، اطلاعات همیشه کامل نیستند.»  در تازه‌ترین مورد از اعدام دسته‌جمعی زندانیان، چهارشنبه هشتم تیر ۱۴۰۱، حکم اعدام ۱۰ زندانی در زندان رجایی‌شهر کرج به اجرا درآمد. به گزارش «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هشت تن از این زندانیان به اتهام «قتل»، یک نفر به اتهام «لواط به عنف» و یک زندانی دیگر به اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بودند.دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ نیز دست‌کم ۱۲ زندانی در زندان مرکزی زاهدان به صورت دسته‌جمعی اعدام شدند.محمود امیری مقدم می‌گوید:‌ «به طور کلی، بررسی روند اعدام‌ها در جمهوری اسلامی طی ۱۵ سال اخیر نشان می‌دهد که افزایش یا کاهش اعدام‌ها در ارتباط نزدیک با رویدادهای سیاسی است و ارتباطی با میزان جرم در جامعه ندارد. تحقیقات بر اساس آمار جمع‌آوری شده مبین آن است که زمان انتخابات ریاست جمهوری در ایران، از یک سو به دلیل حضور خبرگزاری‌ها و روزنامه‌نگاران بین‌المللی در کشور و از سوی دیگر تلاش جمهوری اسلامی برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات،‌ تقریبا حدود دو تا سه هفته اعدام در ایران رخ نمی‌دهد؛ برای نمونه، آمار سال گذشته نشان می‌دهد که دو هفته پیش از انتخابات هیچ اعدامی انجام نشده است ولی بلافاصله بعد از آن، اعدام‌ها از سر گرفته شده‌اند.» به گفته بنیان‌گذار سازمان حقوق بشر ایران، در روزهایی که اعتراضات مردمی رخ می‌دهد یا بیم از اعتراض در کشور مطرح است، باز هم آمار اعدام‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کند.این فعال حقوق بشر تاکید دارد که اعدام‌ها همراه با دستگیری‌های گسترده و سایر مجازات‌ها در ارتباط  با نیاز حکومت برای ارعاب جامعه انجام می‌شوند. 

گزارش از ایران وایر


۱۴۰۱ مرداد ۴, سه‌شنبه


 







رفتار خشن گشت ارشاد نوشهر با یک شهروند بخاطر حجاب، امروز سوم مرداد ۱۴۰۱؛ درانتها مردم توانستند مانع بازداشت او شوند.

 طرف از امام جماعت مسجد پرسید با کفش میشه نماز خوند؟ امام جماعت گفت نه نمیشه گفت ولی من خوندم شد حالا شده داستان گشت ارشاد به اسم امر به معروف و حفظ دین ، ناموس مردم رو لمس می کنن و بهش زور و ضرب وارد می کنن که دین به خطر نیافته کجای دین  گناه رو برای جلوگیری از گناه حلال کرده؟

 




بغل رایگان برای همه!!!!

اینجا پیاده رویی در پایتخت است که سه دختر به سبک اروپایی و غربی کنار یک پیاده راه ایستاده اند و بدون داشتن حجاب روی تکه‌ای مقوا از بوس و بغل رایگان به مردان رهگذر دریغ نمی‌کردند.


متاسفانه نوجوانان و جوانان این روزها برای دیده شدن دست به هر کاری می‌زنند.,,,, 

۱۴۰۱ مرداد ۲, یکشنبه

-

 ۵۰۰ فعال داخل ایران خواهان آزادی مادران دادخواه آبان شدند...


نزدیک به ۵۰۰ نفر از فعالان رسانه‌ای، مدنی و سیاسی داخل ایران با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط اعضای بازداشت‌شده خانواده‌های دادخواه آبان ۹۸ شدند.

در این بیانیه که روز یک‌شنبه، دوم مرداد منتشر شده است، با بیان این که به «بند کشیدن مادران فرزند ازدست‌داده، زیبنده هیچ جامعه آزادیخواهی نیست» از «همه آزادیخواهان و عدالت‌طلبان» خواسته شده که «نسبت به این ظلم بزرگ ساکت نباشند» و از مادران دادخواه حمایت کنند. امضا کنندگان این بیانیه با اشاره به نگهداری شماری از مادران جانباختگان اعتراضات آبان نوشته‌اند «باور کردنی نیست مادرانی دادخواه که فرزندانشان در اعتراضی مدنی و مسالمت آمیز در آبانی تلخ، گلوله بر شقیقه شان فرو نشست و برای همیشه حق حیات از آنها سلب شد،اینک به جرم دادخواهی در گوشه زندان گرفتار آمده باشند.» فعالان مدنی و کنشگران داخل ایران در بیانیه خود خبر داده‌اند که ناهید شیرپیشه و مهرداد بختیاری، مادر و عموی پویا بختیاری، محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی پور و رحیمه یوسف زاده ،مادر نوید بهبودی  هنوز آزاد نشده و پشت میله‌های زندان هستند. این مادران دادخواه در روز ۲۰ تیر امسال و در جریان یورش نیروهای امنیتی به خانه‌های خانواده‌های جانباختگان اعتراضات آبان دستگیر شدند.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی درباره دلیل بازداشت این مادران سکوت کرده اما گزارش‌هایی درباره صدور قرار بازداشت یک ماهه برای برخی از بازداشت‌شدگان، از جمله محبوبه رمضانی و رحیمه یوسف‌زاده منتشر شده است. در بیانیه کنشگران صنفی و مدنی داخل ایران ابراز امیدواری شده که «اصحاب رسانه، فعالان مدنی و سیاسی و همه آزادیخواهان و عدالت طلبان نسبت به این ظلم بزرگ ساکت نباشند و با حمایت از مادران دادخواه،اجازه ندهند بر کسانی که هر صبح تا شام سخت‌ترین لحظه‌ها را با درد فراق جگرگوشه‌هایشان، می‌گذرانند، ستمی دیگر روا داشته شود.» آصف بختیاری، عباس واحدیان شاهرودی،آرش صادقی، فاطمه سپهری، مظاهر شهامت و علیرضا بهنام از جمله کنشگران داخل ایران هستند که این بیانیه را امضا کرده‌اند.


-

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سپیده رشنو در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

خبرگزاری هرانا ـ‌ سپیده رشنو، دانشجوی ساکن تهران و اهل خرم آباد، هم اکنون در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. وی اوایل هفته گفته، به دلیل آنچه “هتاکی و ضرب و شتم آمر به معروف” عنوان شده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

سپیده رشنو ابتدای هفته گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و هم اکنون در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک در بازداشت بسر میبرد. وی از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده محروم بوده و همین امر موجب افزایش نگرانی خانواده خانم رشنو در خصوص وضعیت وی شده است. تا زمان تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه خانم رشنو اطلاعی در دست نیست. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: «خانم رشنو تنها یکبار طی تماسی کوتاهی با نزدیکان خود اعلام کرده که بازداشت شده است اما تماسی با خانواده خود نداشته است. همچنین به خانواده گفته شده که پرونده سپیده رشنو در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای اوین تحت بررسی قرار دارد.» هفته گذشته ویدئویی از درگیری دو نفر در یکی از اتوبوس های بی آر تی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میدهد شخصی به بهانه “امر به معروف” اقدام به دخالت در نحوه پوشش یک زن کرده است. در پی این موضوع شماری از حاضران با آمر به معروف که قصد فیلمبرداری از معترضان به دخالت او را داشت، درگیر شده بودند. پس از انتشار ویدئو مورد اشاره، سپیده رشنو توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

-

 بی خبری از وضعیت نازی زندیه پس از بازداشت

خبرگزاری هرانا ـ نازی زندیه، دانشجوی ۲۱ ساله، روز ۲۶ تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. خانم زندیه از زمان بازداشت تاکنون تماسی با خانواده نداشته است. این موضوع به نگرانی روزافزون خانواده از سرنوشت خود منجر شده است. این دانشجوی ۲۱ ساله، روز ۲۶ تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. نیروهای امنیتی توضیحی در مورد دلایل بازداشت وی ارایه نکردند. بنابر گزارشات دریافتی هرانا، خانم زندیه از زمان بازداشت خود، به محل نامعلومی منتقل شده و تاکنون نیز تماسی با خانواده خود نداشته است.


 ‏رئيسی دستور اجرای کامل مصوبه حجاب و عفاف رو صادر کرده بعد اصلاح‌طلبا از لونه‌شون ریختن بیرون که دیدید باید به اصلاحات رأی می‌دادید؟ دیدید یه تندرو داره آزادی‌تون رو می‌گیره؟

حالا فکر می‌کنید چه‌کسی این مصوبه حجاب و عفاف رو نوشته و ثبت کرده؟ بله درسته، پدر اصلاحات، خاتمی.


 عبدالله ارجایی، شهردار مشهد در ابلاغیه‌ای دستور کتبی دادستانی مشهد مبنی بر «منع ورود بانوان بد حجاب به مترو» را غیرقانونی دانست اما گفته است به دلیل اصرار مقام قضایی این دستور اجرا می‌شود.

۱۴۰۱ تیر ۳۱, جمعه

-

جامعه جهانی بهائی: در ۵۰ روز گذشته ۶۴ بهائی بازداشت شده یا مشاغلشان تعطیل شده است ...

جامعه جهانی بهائی از بازداشت، بازرسی خانه و تعطیلی مشاغل ۶۴ بهائی در حدود ۵۰ روز گذشته خبر داد و آن را نشان‌دهنده تشدید کارزار سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه شهروندان بهائی دانست.
در اطلاعیه جامعه جهانی بهائی اعلام شده که از ابتدای ماه جاری میلادی و در ۲۰ روز گذشته بیش از ۲۰ شهروند بهائی در شیراز، تهران، یزد و بجنورد، یا بازداشت شده‌اند یا خانه‌هایشان مورد بازرسی قرار گرفته و یا مشاغلشان تعطیل شده است.
به گفته جامعه جهانی بهائی، همچنین در ماه گذشته میلادی در مجموع ۴۴ بهائی در سراسر ایران احضار، دستگیر، محاکمه یا زندانی شدند.
در همین حال بانی دوگال، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل، گفت که پیروان این آیین در ایران در ۴۴ سال گذشته آزار و اذیت مداوم به خاطر عقاید خود تجربه کرده‌اند، اما شتاب کنونی فراتر از نگران‌کننده است.
او تاکید کرد که ده‌ها بهائی در هفته‌های گذشته بازداشت زندانی ومحاکمه شده‌اند و هیچ چشم‌اندازی نیز برای پایان این روند وجود ندارد.
روز ۲۸ تیر نعمت‌الله شادپور، نیما شادپور، و شفیق اسلامی در یزد بازداشت شدند. سه روز پیش از آن نیز هاله غلامی، شهروند بهایی ساکن تهران، برای گذراندن محکومیت دو سال حبس تعزیری راهی زندان اوین شد. روز پنجم تیز نیز ژیلا شرفی نصرآبادی، شقایق خانه زرین و نگار ایقانی، سه بهایی ساکن شیراز،بازداشت شده بودند.
سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در ژنو در خرداد ماه در جریان چهل و نهمین نشست حقوق بشر سازمان ملل خبر داده بود که بیش از هزار بهائی در انتظار حکم دادگاه هستند.
او همچنین با اشاره به تمایل فزاینده مقام‌های جمهوری اسلامی به مصادره دارایی‌های بهائیان اعلام کرده بود که که افزایش احکام مصادره اموال بهائیان «ستاد اجرایی فرمان امام» را غنی‌تر می‌کند. علاوه بر فشارهای فزاینده‌ای که علیه شهروندان بهائی در ایران صورت می‌گیرد،در یک سال گذشته بر موارد مصادره اموال آنان به سود «ستاد اجرایی فرمان امام» نیز افزوده شده است.

۱۴۰۱ تیر ۳۰, پنجشنبه

-

 اگر جامعه جهانی نگاه خود را به شرایط موجود در ایران تغییر ندهد،سرکوب حاکمیت در آینده بیشتر می‌شود...


کمتر از یک ماه پس از تغییر رئیس اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، سرکوب مخالفان در کشور شدت گرفته است. هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران با اشاره به برخورد‌های اخیر حاکمیت با فعالان مدنی و سیاسی گفت: «رئیس جدید اطلاعات سپاه، مشت آهنین حکومت را گره کرده تا با تمام قدرت قهری خود علیه گسترش روزافزون فعالیت‌های مدنی بایستد و تلاش فعالان حقوق بشری علیه سیاست‌های سرکوبگر حاکمیت و وادار کردن مقامات جمهوری اسلامی ایران را به پاسخگویی، درهم شکند». به گفته هادی قائمی «اکنون زمان آن فرا رسیده که سازمان ملل و جامعه بین‌المللی از جمله دولت ایالات متحده، صراحتا و با قاطعیت، رفتار حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در جهت تشدید خفقان و حذف مخالفان را محکوم کنند». هادی قائمی خطاب به جامعه بین‌المللی گفت: «در دورانی که مردم ایران جسورانه برابر ناملایمات ایستاده‌اند و نمی‌خواهند که برابر تبعیض و نابرابری آشکار عقب بنشینند، سکوت جامعه بین‌المللی علیه رفتار سرکوبگرانه حاکمیت، نشان دادن چراغ سبز به بدترین ناقضان حقوق بشر است». در آخرین هفته‌ تیرماه سال ۱۴۰۱، حداقل ۱۴ نفر از فعالان جامعه مدنی ایران به شکل خودسرانه بازداشت شده‌اند و یا برای اجرای احکامی که پیش‌تر برایشان صادر شده بود، بدون رعایت مقررات موجود به زندان کشانده شدند. گروهی از دادخواهان کشته‌شدگان آبان‌۹۸ و همچنین برخی سینماگران شناخته شده ایرانی از بازداشت‌شدگان اخیر بودند. اواخر خردادماه ۱۴۰۱ و در پی ترور چند تن از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حسین طائب به طور ناگهانی از سمت خود به عنوان رئیس سازمان اطلاعات سپاه برکنار شد و محمد کاظمی که سابقاً ریاست واحد ضداطلاعات سپاه را بر عهده داشت، جایگزین طائب شد. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، چندی پس از تغییر غیرمنتظره در قدرتمندترین سطح دستگاه امنیتی و اطلاعاتی، به مقامات امنیتی و قضایی دستور داد تا شدت سرکوب را به اندازه سال‌های ابتدایی استقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، افزایش دهند؛ سال‌هایی که هزاران نفر از مخالفان به دست مقامات جمهوری اسلامی ایران اعدام شدند.علی خامنه‌ای در سخنرانی اخیر خود در تاریخ هفتم خرداد ۱۴۰۱ گفته بود: «خدای سال ۶۰، همان خدای امسال است؛ خدای دوران‌های سختی و دوران‌های گوناگون یکی است، همه‌ی سنّت‌های الهی هم سر جایش است».در روزهای اخیر نگرانی‌ها درباره شدت گرفتن خشونت‌ها و بازداشت‌های احتمالی در روز ۲۱تیرماه ۱۴۰۱ بالا گرفته است؛ فعالان حقوق زنان که مخالف قانون حجاب اجباری هستند، اعلام کردند در این روز (۲۱تیرماه) بدون حجاب در فضای عمومی شهرها حضور پیدا می‌کنند. اعلام این کمپین عمومی و دعوت به این نافرمانی مدنی در واکنش به فراخوان حکومت مبنی بر اعلام روز ۲۱ تیرماه به عنوان «روز ملی حجاب و عفاف» صورت گرفته است.روز دوشنبه ۲۰ تیرماه  ۱۴۰۱ نیز دهها تن از مدافعان برجسته حقوق زنان در بیانیه مشترکی اعلام کردند که «نامگذاری روز ۲۱ تیر از سوی حکومت جمهوری اسلامی به عنوان روز حجاب و عفاف، بهانه‌ای برای نشانه‌گذاری جدید سرکوب بیشتر مردم و به‌طور خاص زنان ایرانی است».


-

 وضعیت ۷۷ تن از زندانیان بیمار و محروم از خدمات درمانی در بند ۸ زندان اوین...


کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، سه شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱، بنا به گزارش رسیده از بند زندانیان محبوس در بند ۸ زندان اوین، وضعیت بهداشتی و درمانی در این بند علیرغم پیگیریهای متعدد زندانیان و اعتراضات آنها در شرایط بغرنجی قرار دارد.علیرغم اینکه زندان موظف است تاید، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی، شامپو، مسواک، خمیر دندان، تیغ اصلاح، وایتکس، جوهر نمک، کیسه زباله، زیرپوش و لباس زیر، دمپایی، حوله صورت و حوله حمام و …. را رایگان در اختیار زندانیان قرار دهد، ولی جیره بهداشتی بند توسط سرهنگ محمودی (رئیس بند) و زمانی (معاون بند) بسیار نامرتب و ناچیز و ناقص در میان زندانیان پخش می شود و بقیه سهمیه زندانیان را این عوامل زندان، به غارت می‌برند.زندانیان مجبورند با صرف هزینه گزاف، اقلام بهداشتی و مصرفی مورد نیاز خود و همچنین مواد بهداشتی و تمیزکننده مورد نیاز فضای عمومی بند مثل سرویس های بهداشتی، حمام ها، آشپزخانه و کریدورها را با هزینه شخصی تامین نمایند.بیش از یکسال است که زندان اوین فاقد یک دندانپزشک مجرب است. دندانپزشک فعلی زندان (عبدالعلی پور)که از رانت حمایتی دکتر موحدی اصل، رئیس بهداری اوین و علی هاشمی رئیس زندان برخوردار است، با دریافت مبالغ هنگفت از زندانیان و کیفیت بسیار نازل خدمات درمانی، بسیاری از بیماران را نیمه کاره و ناتمام رها کرده و پول تعداد زیادی از زندانیان را هم بالا کشیده است. علیرغم شکایتهای متعدد زندانیان از دندانپزشک فعلی، تاکنون هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است.از طرف دیگر رئیس بهداری زندان (موحدی اصل) و رئیس زندان اوین یعنی هاشمی، با اعزام زندانیان به مراکز دندانپزشکی خارج از زندان مخالفت می کنند و این در حالی است که بیش از ۶۰ نفر ار زندانیان محبوس در یک بند، نیاز مبرم و فوری به خدمات دندانپزشکی دارند.

همچنین ماههاست که پزشکان متخصص در زمینه چشم، اورتوپدی، فیزیوتراپی، جراح عمومی و…. در بند۸ حضور بهم نرسانده و در حال حاضر تعداد زیادی از زندانیان محبوس در بند۸ از مشکلات عدیده درمانی در رنج می باشند.اعزام های درمانی دیرهنگام، اذیت و آزار زندانیان در هنگام اعزام و بستری در بیمارستانها با غل و زنجیر کردن آنها به تخت بیمارستان، عدم بیمه درمانی زندانیان توسط مددکار زندان، محول کردن هزینه های گزاف درمانی به زندانیان (خلاف نص صریح قانون و آیین نامه سازمان زندانها) و عدم تامین داروهای مورد نیاز زندانیان و تجهیزات درمانی لازم نیز از جمله مشکلات گریبانگیر زندانیان بند۸ زندان اوین است.در حال حاضر قریب ۲۰ نفر از زندانیان محبوس در این بند نیز در شرایط نامناسب جسمی هستند و از بیماریهای زیادی رنج می‌کشند، ولی رئیس زندان با ممانعت از اعزام آنها به مراکز درمانی مناسب، یا محول کردن هزینه های درمانی بر عهده خود زندانیان و عدم توانایی مالی آنها در پرداخت هزینه های درمانی، روند معالجه متوقف یا نیمه کاره رها شده است...


۱۴۰۱ تیر ۲۸, سه‌شنبه

-

 هاله غلامی، شهروند بهائی جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد ...

خبرگزاری هرانا – هاله غلامی، شهروند بهائی ساکن تهران روز شنبه ۲۵ تیرماه جهت تحمل دوران محکومیت دو سال حبس خود، راهی زندان اوین شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱، هاله غلامی، شهروند بهائی پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین، جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. خانم غلامی پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام اقدام علیه امنیت کشور به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این محکومیت نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هاله غلامی در تاریخ ۲۴ دیماه ۹۹ در این شعبه برگزار شده بود. یکی از مصدیقات اتهامات وی در این پرونده عضویت خانم غلامی در تشکیلات بهایی عنوان شده است. این شهروند مورخ ۸ بهمن ماه ۹۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۱۶ اسفندماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.


۱۴۰۱ تیر ۲۴, جمعه


 تصمیم عجیب‌ شهردار خوانسار در خصوص متوفیانی که خودکشی کرده‌اند


🔹مهدی احمدی شهردار خوانسار طی یک مکاتبه با مسئول خدمات‌شهری شهرداری، برگزاری مراسم‌ترحیم‌ را برای‌افرادی‌که‌ به‌دلیل خودکشی فوت نموده اند در بهشت فاطمیه  خوانسار ممنوع اعلام کرد.


🔹این در حالی است که احمدی به دلیل و منشا قانونی این تصمیم هیچ اشاره ای نکرده‌است.


🔹همچنین احمدی طی مکاتباتی با چاپخانه بنر و نصاب داربست در خوانسار نصب داربست و چاپ بنر های با ابعاد ۲در۳ و ۳در۴ را در شهر خوانسار  برای متوفیان ممنوع اعلام کرد./برنا

۱۴۰۱ تیر ۲۳, پنجشنبه


 🔴 اینم اصل مطلب نفوذ موساد در ایران


 و فسادهای سیستماتیک!


🔻چه کسی پشت سیستم فاسد امنیتی هست؟



 ‏یک عرزشی بیوطن هیچ مشکلی در این تصویر نمیبینه چون حجاب این بانوی ایرانی کامله 



 وعده‌ها؛ یکی پس از دیگری محقق شده!!!!


 ‏نظرت درباره وام‌های بدون وثیقه میلیاردی چیه بی وجدان ؟


 

-

 بازداشت سه شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در بجنورد...

خبرگزاری هرانا – شعله شهیدی شهروند بهائی ساکن بجنورد به همراه دو فرزندش به نام های فاران ثنایی و شایان ثنایی روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزلشان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ماموران ضمن تفتیش منزل این خانواده بهائی برخی از وسایل شخصی از جمله کتب دینی، لپ تاپ و تلفن همراه آنها را ضبط کرده و با خود بردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱، شعله شهیدی شهروند بهائی ساکن بجنورد به همراه دو فرزندش به نام های  فاران ثنایی و شایان ثنایی توسط نیروهای امنیتی در منزلشان بازداشت شدند. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “ماموران امنیتی ضمن تفتیش منزل این خانواده بهائی برخی از وسایل شخصی از جمله کتب دینی، لپ تاپ و تلفن همراه آنها را ضبط کرده و با خود بردند. همچنین منزل یک شهروند بهائی دیگر نیز در بجنورد توسط ماموران مورد تفتیش قرار گرفته و کتب دینی وی ضبط شده است.” تاکنون از اتهامات مطروحه، نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دست نیست. شعله شهیدی پیشتر نیر سابقه بازداشت توسط نیروهای امنیتی را داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.


۱۴۰۱ تیر ۲۲, چهارشنبه

-

 جشنواره کن با انتشار بیانه ای خواستار آزادی فوری محمد رسول اف، مصطفی آل احمد و جعفر پناهی شد...

در بیانیه مذکور آمده است: «رسول اف و همکارش آل احمد پس از حمایت از اعتراضات مردمی علیه مقامات ایران به دلیل ریزش ساختمان متروپل که ۴۳ کشته برجای گذاشت، دستگیر شدند. این دستگیری‌ها و همچنین موج سرکوب آشکارا در ایران علیه هنرمندانش را به شدت محکوم می‌کنیم» 

جعفر پناهی، روز دوشنبه ۲۰ تیر، محمد رسول اف و مصطفی آل احمد، روز جمعه ۱۷ تیر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بازداشت رسول اف و آل احمد در ارتباط با بیانیه موسوم به «تفنگت را زمین بگذار» صورت گرفت.

۱۴۰۱ تیر ۲۱, سه‌شنبه

-

یک ایرانی‌تبار گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» در سازمان ملل شد ...

 


نازیلا قانع، حقوقدان ایرانی‌تبار و استاد دانشگاه، به عنوان گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتخاب شد. خانم قانع جایگزین احمد شهید می‌شود که پیش از این سمت گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» سازمان ملل را برعهده داشت. خانم نازیلا قانع استاد حقوق بین‌الملل حقوق بشر دانشگاه آکسفورد است و ملیت بریتانیایی دارد. این حقوقدان ایرانی‌تبار در برنامه‌های بین‌المللی حقوق بشری متعددی، از جمله در دفاع از حقوق اقلیت‌های مذهبی ایران، مشارکت داشته است. گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده یک کارشناس مستقل است که وظیفه دارد موانع موجود و در حال ظهور برای برخورداری از حق آزادی مذهب یا عقیده را شناسایی کند و توصیه‌هایی را در مورد راه‌ها و ابزارهای غلبه بر چنین موانعی ارائه کند. جمهوری اسلامی یکی از حکومت‌هایی است که به شکلی گسترده اقدام به نقض آزادی‌های مذهبی شهروندان ایرانی کرده و از این جهت مورد انتقاد شدید نهادهای بین‌المللی قرار دارد. جدیدترین گزارش‌های آزادی ادیان و مذاهب در دنیا نشان می‌دهند که شرایط اقلیت‌های دینی و مذهبی در جمهوری اسلامی ایران بدتر از سال‌های اخیر شده است.«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود به شورای حقوق بشر این سازمان، در مورد شرایط حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که روز ۱۶ ماه جون ۲۰۲۱ (برابر با ۱۸ شهریور ۱۴۰۱) منتشر شد، به فشارها بر اقلیت‌های مذهبی ایران اشاره کرده بود. پیش از او، «جاوید رحمان»، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در گزارشی که در تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۳ دی ۱۴۰۰) تهیه و تنظیم شده درباره نقض فاحش حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرده بود.


۱۴۰۱ تیر ۱۹, یکشنبه

-

 تبریز؛ بازداشت یک مربی رقص آذربایجانی به دلیل انتشار تصاویر رقص...

خبرگزاری هرانا – ژیلا (میترا) ابراهیمی، مربی رقص آذربایجانی به دلیل انتشار تصاویر رقص در فضای مجازی توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و به بند زنان زندان این شهر منتقل شد‌.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۱۰ تیر ۱۴۰۱، ژیلا (میترا) ابراهیمی توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت شد‌. خانم ابراهیمی پس از تفهیم اتهام با عنوان اتهامی نشر تصاویر رقص در اداره اطلاعات تبریز به بند زنان زندان این شهر منتقل شد‌ه است.


۱۴۰۱ تیر ۱۶, پنجشنبه

-

 احضار، دستگیری، محاکمه یا زندانی شدن ۴۴بهائی در ایران در یک ماه؛ بیشترین سرکوب‌ها در شیراز...

جامعه جهانی بهائی از سرعت گرفتن دوباره کارزار سیستماتیک حکومت جمهوری اسلامی برای سرکوب اقلیت دینی بهائی در ایران خبر داد و اعلام کرد در مجموع ۴۴ بهایی در ماه ژوئن در سراسر ایران احضار، دستگیر، محاکمه یا زندانی شدند. جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیه‌ای نوشت این آمار در حالی است که صدها نفر دیگر از بهائیان ایران، در انتظار احضار به دادگاه یا آغاز دوران حبس خود هستند. جامعه جهانی بهائی تأکید کرد: «افزایش بازداشت‌ و حبس در هفته‌های اخیر از شروع فصل نگران‌کننده‌ای در سرکوب بهائیان ایران خبر می‌دهد و حاکی از این است که مقامات به طرز فزاینده‌ای در حال عملی‌سازی برنامه‌های خود برای زندانی کردن یا سرکوب جامعه بهائی ایران به شکل‌های دیگر هستند.» بر اساس گزارش این نهاد، بیشترین سرکوب بهائیان ایران در این مدت در شهر شیراز اتفاق افتاده به طوری که اوایل ماه گذشته، ۲۶ بهائی در شیراز به اتهام «اجتماع و تبانی برای ایجاد ناامنی فکری و عقیدتی در جامعه اسلامی»، به زندان و تبعید محکوم شدند. همچنین بر اساس گزارش خبرگزاری هرانا، ژیلا شرفی نصرآبادی، شقایق خانه زرین و نگار ایقانی، شهروندان بهائی ساکن شیراز، با وجود گذشت نزدیک به دو هفته از زمان بازداشت، کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ به سر می‌برند.یک منبع نزدیک به خانواده‌های این شهروندان در خصوص آخرین وضعیت آنان به هرانا گفت: «نگار ایقانی تنها یک بار، ژیلا شرفی نصرآبادی سه بار و شقایق خانه زرین دو بار حق برقراری تماس تلفنی با خانواده‌هایشان را داشته‌اند و همگی در یک اتاق نگهداری می‌شوند. آن‌ها در این تماس‌ها از تفهیم اتهام خود خبر داده‌اند و به ایشان گفته شده است تا اطلاع ثانوی از ملاقات محروم هستند.» دو سال پیش در شیراز ۴۰ نفر از بهائیان به دادگاه انقلاب فراخوانده شدند و یکی از مقامات تهدید کرد جامعه بهائی در این شهر «ریشه‌کن» خواهد شد. 

سرکوب بهائیان در دیگر شهرهای ایران : در ماه گذشته میلادی اما بهائیان مناطق دیگر از جمله بندر لنگه و سنندج نیز از انواع شکل‌های سرکوب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در امان نبوده‌اند. به عنوان نمونه، در بندر لنگه در جنوب ایران، مأموران جمهوری اسلامی یک کارگاه متعلق به یک بهائی را پلمب و از صدور جواز کسب برای دو مغازه عینک‌سازی ممانعت کردند. در این بیانیه، به نقل از بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد آمده است: «هفته‌ای نیست که بهائیان ایران از دستگیری‌های جدید، احضار شدن به زندان و سایر شکل‌های آزار و اذیت از جانب حکومت ایران در امان باشند. ما زنگ خطر را به صدا در می‌آوریم: بهائیان ایران در حال حاضر متحمل شدیدترین حملات سازمان‌دهی شده در سال‌های اخیر هستند.» بهائیان ایران بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان کشور هستند که از زمان انقلاب سال ۱۹۷۹ در معرض سرکوب، آزار و اذیت بیشتر قرار دارند. یک سند محرمانه که در سال ۱۹۹۱ به تأیید رهبر جمهوری اسلامی رسیده، خواستار محدود شدن راه «ترقی و توسعه» جامعه بهائی از طریق ممنوع کردن ورود بهائیان به دانشگاه، ایجاد محدودیت در زمینه امرار معاش و اعمال سایر تبعیض‌ها در حق آن‌ها شده است...

منبع خبر : ایران اینترنشنال

مسمومیت مشکوک دانش آموزان ایران؛ «بمبک بدبوی» وزارت اطلاعات

IRANWIRE پنج ماه پس از شروع مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان خصوصا دختران در ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای در مورد مسمومیت‌ها...