۱۴۰۱ مهر ۸, جمعه

پروانه سلحشوری: ایران تنها کشوری است که حجاب در آن اجباری است، عربستان که مهد اسلام است، اینگونه نیست

شبکه کلمه

شبکه کلمه/ پروانه سلحشوری، نماینده پیشین مجلس می گوید: حجاب از یک امر فردی به یک امر اجتماعی، سیاسی تبدیل شده است، الان در هیچ کجای دنیا و در هیچ دولتی که به رسمیت شناخته شده، حجاب اجباری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که حجاب آن، اجباری است، اظهار کرد:عربستان که مهد اسلام است، اینگونه نیست. گشت ارشاد به جز اینکه باعث ترس و وحشت مردم شده و جدایی و تفرقه و تنفر به وجود آورده، دستاورد دیگری نداشته است.

خانم سلحشوری افزود: آدم‌ها حق انتخاب دارند و این خیلی مهم است، وقتی در قرآن داریم که اجباری در دین نیست، یعنی بشر انتخاب و اختیار دارد.

وی در بخشی دیگر از گفته هایش ، تصریح کرد: پوشش مهسا امینی یک پوشش عام بود و فقط قرعه به نام او افتاد که این اتفاق رخ داد. در حالت عادی پوشش عادی مردم ما همین است.

حصر خانگی دختر بلوچ و فشار بر پدر مولوی نقشبندی برای تکذیب بیانیه پسرش

شبکه کلمه

شبکه کلمه/ همزمان با افزایش خشم مردم بلوچستان از اقدام تجاوز یک نظامی، نیروهای امنیتی با پدر مولوی عبدالغفار نقشبندی دیدار نموده و‌ از وی خواستند که بیانیه پسرش را تکذیب کند.

در همین ارتباط وبسایت کمپین فعالین بلوچ نوشته که روز دوشنبه ۴ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی انتشار بیانیه مولوی عبدالغفار نقشبندی در خصوص تایید تجاوز صورت گرفته به دختر بچه ۱۵ ساله بلوچ، هر دو ارگان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات به دیدار مولوی فتحی محمد پدر حافظ عبدالغفار رفته و خواستار تکذیب بیانیه پسرش شدند.

نیروهای امنیتی پس از چند ساعت بازجویی و‌ فشار روانی تلاش کردند اظهاراتی از وی ضبط کرده و روی برگه نیز پیاده کنند.

در همین حال گزارش شده که نیروهای امنیتی از مولوی فتحی محمد نقشبندی پدر حافظ عبدالغفار نقشبندی خواستند که صلاحیت اظهارنظر در رابطه با تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط فرمانده انتظامی چابهار را بر عهده مسئولان قضایی بداند.

گفته می شود که امروز ( سه شنبه )مولوی فتحی محمد نقشبندی پدر حافظ عبدالغفار، با فشارهای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی بیانیه صادر شده توسط فرزندش را نیز خلاف موازین شرعی دانسته است.

از سوی دیگر گزارش شده، پس از انتشار گزارشهای تایید تجاوز صورت گرفته به دختر ۱۵ ساله بلوچ، ارگان های امنیتی این خانواده را که برای پیگیری شکایت به زاهدان رفته بودند در حصر خانگی قرار دادند.

در همین زمینه حبیب الله سربازی فعال سیاسی بلوچ در گفتگو با کمپین فعالین بلوچ اظهار داشت: «زمانی نیروهای امنیتی این پدر و پسر را بدون هیچ توجیه قضایی بازداشت کردند و زیر شکنجه های طاقت فرسا پسر را وادار کردند که علیه پدر ویدیو بدهد و تصور ارگان های امنیتی این است که بار دیگر با فشارها و شکنجه میتوانند به خواسته های نامشروع خود برسند.»

لازم به ذکر است در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، یک دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط سرهنگ “ابراهیم کوچکزایی” فرمانده انتظامی چابهار در حین بازجویی مورد تجاوز جنسی قرار گرفت.

مریم کریم بیگی، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

مریم کریم بیگی

نیروهای امنیتی در تهران، مریم کریم بیگی، خواهر مصطفی کریم بیگی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز دوشنبه چهار مهر ماه ۱۴۰۱، مریم کریم بیگی، شهروند ساکن تهران، توسط ماموران پلیس امنیت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

شهناز اکملی، مادر مریم کریم بیگی، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:”دخترم ‌مریم کریم بیگی⁩ ساعت ۶ امروز به دستور دادسرای امنیت تهران توسط پلیس امنیت در منزل بازداشت شد.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و مکان نگهداری مریم کریم بیگی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱، مریم کریم بیگی، ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام(اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (نگهداری مشروبات الکلی)در مجموع به تحمل ۵ سال و ۷ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.

مریم کریم‌بیگی، در تاریخ ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری او پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.

پیشتر هم در تاریخ ۲ اسفند ماه ۱۴۰۰، منزل پدری مریم کریم بیگی، توسط ماموران وزارت اطلاعات تفتیش و برخی لوازم شخصی خانوادگی او از قبیل گوشی های تلفن‌همراه، لوازم الکترونیکی و تعدادی عکسهای مرتبط با جانباختگان اعتراضات سال ۱۳۸۸ ضبط شده بود.

در تاریخ ۸ اسفند ماه ۱۴۰۰، نیز مریم کریم بیگی پس از احضار به اداره پیگیری وزارت اطلاعات مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته بود.‌

مصطفی کریم بیگی، برادر مریم کریم بیگی، از جان باختگان اعتراضات سراسری سال ۱۳۸۸ در تهران است که در خیابان نوفل لوشاتو از ناحیه سر نورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان باخت.

نیروهای امنیتی؛ بازداشت 10 تن در شهرهای مریوان، پاوه، تهران، زنجان و دهدشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

تجمع اعتراضی و سراسری

نیروهای امنیتی در شهرهای مریوان، پاوه، تهران، زنجان و دهدشت، ده تن از شهروندان را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، در پی گسترش اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی، در بازداشتگاه پلیس امنیت، نیروهای امنیتی، سینا ایرانی پور، گلاره مرادی، امین سالاری سلاجقه، پیمان عسکری، حافظ طاهری، سپیده احمدخانی، فاطمه نیک مقام، فاطمه قرائتی، آیدا کیانی، رزبرجاس، را بازداشت کردند.‌

براساس اعلام یک‌ منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”روز یکشنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۱، آیدا کیانی، رز برجاس، فاطمه قرائتی و فاطمه نیک مقام، سه تن از شهروندان ساکن شهرستان دهدشت از توابع استان لرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تا این لحظه از علت بازداشت این افراد اطلاعی دقیقی در دسترس نیست.”

همچنین؛ گلاره مرادی، ساکن شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه، در جریان اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.‌

از سوی دیگر، طی روزهای گذشته، سینا ایرانی پور، متولد: ۱۳۸۱، توسط نیروهای امنیتی توام با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در ادامه همچنین، شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد؛ روز شنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، امین سالاری سلاجقه، دانشجوی سال دوم رشته فلسفه در دانشگاه تهران، مفقود شده و از وضعیت وی هیچ اطلاعی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، روز جمعه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، سپیده احمدخانی، دانش آموخته رشته معماری در مقطع کارشناسی دانشگاه زنجان و مقطع کارشناسی ارشد در رشته مذکور از دانشگاه شهیر بهشتی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی پس از تفتیش و توقیف لب تاپ، گوشی تلفن همراه و برخی دیگر وسائل شخصی اش بازداشت شد. وی از تاریخ بازداشت ۱ مرحله تماس کوتاه با خانواده خود داشته اما از ارگان بازداشت کننده و مکان نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست.‌

اما کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، پیمان عسکری و حافظ طاهری، دانشجویان رشته کشاورزی در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.‌

سازمان حقوق بشر ایران کشته شدن ۷۶ نفر در اعتراض‌ها به جان‌باختن مهسا امینی را تایید کرد

رادیو فردا

سازمان حقوق بشر ایران از کشته شدن دست‌کم ۷۶ نفر در ایران تا روز چهارم مهر در تجمع‌های اعتراضی در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد خبر داد.

بر اساس گزارش این سازمان، استان مازندران با ۲۵ نفر و پس از آن استان‌های گیلان و آذربایجان غربی هر کدام با ۱۰ کشته بیشتر قربانی را در این اعتراضات داشته‌اند.

در این گزارش هم‌چنین آمده است که از مجموع ۷۶ کشته، دست‌کم شش نفر زن و چهار نفر کودک بوده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران این آمارها را بر اساس ویدئوهای منتشرشده و گواهی‌های فوتی که به‌دست آن رسیده است و در آن‌ها موضوع شلیک مستقیم با استفاده از گلوله جنگی تایید شده، اعلام کرده است.

این آمارها دو روز پس از آن اعلام می‌شود که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در اعتراض‌های اخیر ۴۱ نفر کشته شده‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، بیشتر کشته‌‌شدگان با فشار نهادهای امنیتی به‌صورت شبانه دفن می‌شوند و خانواده‌های آن‌ها برای برگزار نکردن تشییع جنازه علنی تحت فشار قرار دارند. در همین حال بسیاری از خانواده‌ها تهدید شده‌اند که در صورت اطلاع‌رسانی با اتهام‌های رسمی قضایی روبه‌رو خواهند شد.

از سوی دیگر، گزارش‌های رسمی و غیر رسمی حاکی از زخمی شدن صدها نفر و بازداشت چند هزار تن در شهرهای مختلف ایران دارد،‌ اما هنوز گزارش‌های دقیقی در این زمینه منتشر نشده است

سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» روز دوشنبه آمار کشته‌شدگان استان کردستان را ۱۸ نفر، شمار زخمی‌ها را نزدیک به ۹۰۰ نفر و تعداد بازداشت‌شدگان را بیش از هزار نفر اعلام کرد.

دادستان عمومی و انقلاب ساری نیز روز یکشنبه از بازداشت ۴۵۰ نفر در استان مازندران خبر داده بود.

در همین حال، سازمان حقوق بشر ایران در مورد ادامه کشتار معترضان و احتمال استفاده از شکنجه و آزار بازداشت‌شدگان به قصد اخذ اعتراف اجباری و تلویزیونی هشدار داده و خواهان اقدام فوری و یک‌صدای جامعه جهانی شده است.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، ضمن هشدار جدی درباره «خطر شکنجه و آزار بازداشت‌شدگان»، «استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان» را «جنایت بین‌المللی» عنوان کرد.

او از جامعه جهانی خواست تا «قاطعانه و متحد یک راهکار عملی برای جلوگیری از شکنجه و کشتار معترضان در پیش گیرد».

آقای امیری‌مقدم افزود: «تمام کشورهای جهان باید از خواست مردم ایران در راه احقاق حقوق بنیادین خود دفاع کنند».

همزمان با تجمع‌های اعتراضی گسترده در بیش از ۸۰ شهر ایران و شمار قابل توجهی از شهرهای جهان در پی جان باختن مهسا امینی، برخی دولت‌ها ضمن محکوم کردن سرکوب خشونت‌آمیز و مرگبار اعتراض‌ها در ایران، شروع به اعمال تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی کرده‌اند. از جمله جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور تحریم‌هایی را علیه شماری از افراد و موسسات جمهوری اسلامی ایران از جمله «پلیس امنیت اخلاقی» وضع خواهد کرد.

آنالنا بروک، وزیر خارجه آلمان نیز چند ساعت پیش از آن خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه مقام‌های جمهوری اسلامی به‌دلیل سرکوب اعتراضات شد و گفت خیلی سریع باید «عواقب بعدی» برای حکومت ایران در محافل اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.

پیشتر نیز در روز ۳۱ شهریور، وزارت خزانه‌داری آمریکا، پلیس امنیت اخلاقی ایران را به اتهام آزار و خشونت علیه زنان و نقض حقوق معترضان ایرانی، تحریم کرده بود.

بسیاری از منتقدان تنها اعمال این گونه تحریم‌ها را برای فشار بر جمهوری اسلامی کافی نمی‌دانند و خواستار توقف مذاکرات قدرت‌های جهان با این حکومت در خصوص احیای برجام شده‌اند.

اعتراض‌های جاری در ایران پس از جان باختن مهسا (ژینا) امینی، جوان ۲۲ ساله‌ سقزی، آغاز شد که روز ۲۲ شهریور توسط ماموران گشت ارشاد بازداشت شد و سه روز پس از آن به دلیل مرگ مغزی جان باخت.

شاهدان عینی ضرب‌وجرح مهسا امینی در خودرو گشت ارشاد را علت به کما رفتن او اعلام کردند.

-

 وزیر خارجه آلمان : 

خشونت جمهوری اسلامی ناشی از ترس محض است 

وزیر خارجه آلمان گفت، چماق و اشک‌آور مظهر قدرت نیست بلکه ترس محض از زنان را نشان می‌دهد. فراخوان‌ها برای تجمعات عمومی شنبه ۹ مهر فراگیرتر شده‌اند و در بیلبوردها و کلاس‌های مدارس روش‌های تازه‌ای از مخالفت دیده می‌شود.وزیر خارجه آلمان خواستار تحریم جمهوری اسلامی شد.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نشست نمایندگان پارلمان سراسری این کشور (بوندستاگ) گفت، از هیچ کاری در اتحادیه اروپا برای تحریم عاملان سرکوب و خشونت مرگبار علیه زنان ایرانی مضایقه نخواهد کرد. بربوک در این جلسه از مقامات جمهوری اسلامی خواست، فورا به اقدامات خشونت‌بارعلیه معترضان پایان دهند. او هم‌چنین خواهان تحقیق در باره مرگ مهسا امینی و جان باختن سایر معترضان شد. وزیر خارجه آلمان در پستی توییتری نیز نوشت: «چماق و گاز اشک آور مظهر قدرت نیست - خشونت نظام در ایران از ترس محض حکایت می‌کند. آنها که با خشونتی کور حاکمیت می‌کنند از هیچ چیز بیشتر از زنانی که صدایشان را با هم بلند می‌کنند، وحشت ندارد.»


-

 خیزش و اعتصاب در ایران

هماهنگی ایرانیان جهان برای تظاهرات بزرگ شنبه علیه جمهوری اسلامی... " شنبه اول اکتبر "

همزمان با ادامه هماهنگی‌های گروه‌های سیاسی، فعالان و معترضان برای برگزاری تظاهرات بزرگ روز شنبه در سراسر جهان و در مقابل دانشگاه‌های تهران علیه جمهوری اسلامی، تقاضاها برای پیوستن گروه‌های مختلف جامعه به اعتصابات سراسری نیز در حال گسترش است.

رضا پهلوی در پیامی اعلام کرد: «ایرانیان با شرکت در راهپیمایی‌های آزادی که اول اکتبر در سراسر جهان برگزار می‌شود، و از راه تماس با نمایندگان‌شان، می‌توانند به هم‌میهنان در ایران کمک کنند. متحدانه به جهان یادآوری کنیم که قلب انقلاب ایران می‌تپد و ایرانیان تنها وقتی آرام می‌گیرند که رژیم برود.» در ادامه خیزش عمومی علیه جمهوری اسلامی، جمعی از جوانان محلات تهران با انتشار اطلاعیه‌ شماره چهار خود خواستار تجمع مردم مقابل دانشگاه‌های بزرگ شهر تهران در روز شنبه ۹ مهر شدند. در همین روز (اول اکتبر) تجمعاتی در بسیاری از شهرهای جهان برای همراهی با مردم در ایران برگزار خواهد شد. این بیانیه با تاکید بر این که «حضور مردم و حمایت آنان از این جوانان وظیفه مردم تهران است» از تمامی شهروندان تهرانی به ویژه جوانان خواستند از ساعت ۱۴ روز شنبه مقابل نزدیک‌ترین دانشگاه محل زندگی خود تجمع کنند و در صورت حضور سرکوبگران، در کوچه‌های اطراف حضور به هم رسانند.از سوی دیگر، نسرین ستوده که در مرخصی از زندان به سر می‌برد در مصاحبه با مجله تایم گفت: «رژیم به سرکوب ادامه می‌دهد، اما اعتراضات نیز ادامه خواهد یافت. فارغ از ماهیت سرکوب، هیچ راهی برای بازگشت به گذشته نمی‌بینم. اعتراض‌ها و اعتصاباتی که شروع شده احتمال بسیار جدی تغییر رژیم را نشان می‌دهد.» او افزود: «اعتراضات ایران که با کشته شدن مهسا امینی شعله‌ور شد، در حقیقت نشان دهنده دردی است که زنان کشور در مدت این ۴۳ سال تحمل کرده‌اند.»

در همین حال، تظاهرات گسترده مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در ساعت‌های پایانی پنج‌شنبه و ساعت‌های آغازین جمعه در شهرهای مختلف ایران، از جمله تهران، مشهد، قم، ورامین، شیراز، آبادان، یزد، کرمانشاه، رشت، بندرعباس، کرمان، جیرفت، سنندج، سردشت ادامه داشت.در بسیاری دیگر از نقاط کشور نیز اعتراضات به صورت بوق ممتد خودروها، روسری‌سوزی، شعار دادن از پنجره‌ها و بام‌ها و شعارنویسی ادامه دارد...

خبر ار ایران اینترنشنال


۱۴۰۱ مهر ۷, پنجشنبه

-

 یک فرمانده سابق سپاه: بر اساس بررسی پزشکی قانونی، ضربه به جمجمه علت مرگ مهسا امینی است...

محمدباقر بختیار، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در دوره جنگ ایران و عراق اعلام کرد بر اساس اطلاعات رسیده به او از نتایج بررسی‌های پزشکی قانونی، مهسا امینی به دلیل ضربات به جمجمه سرش به کما رفته و جان باخته است.به گفته بختیار، بر اساس بررسی پزشکی قانونی، طحال آسیب‌دیده مهسا امینی پس از انتقالش به بیمارستان کسری به دلیل خونریزی داخلی از بدنش خارج شده تا وضعیت بهتری پیدا کند اما او به دلیل آسیب‌های وارد شده به جمجمه به کما رفته است.

بختیار گفت که «این اطلاعات به وسیله انسان‌های با وجدان» از داخل سیستم به بیرون درز کرده است.او قتل مهسا امینی را با قتل زهرا کاظمی، عکاس-‌روزنامه‌نگار و همچنین ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس، در بازداشتگاه و همچنین «جنایات» بازداشتگاه کهریزک مقایسه کرده است.روز چهارشنبه ششم شهریور نیز گروه هکری «عدالت علی» نامه‌ علی امرائی، دادیار شعبه پنج دادسرای ناحیه ۳۸ به «دکتر محسن‌پور»، سرپرست این دادسرا را منتشر کرد که بر اساس آن به نقل از شاهدان اعلام شده سر مهسا امینی هنگام بازداشت با جدول برخورد کرده است.بر اساس این نامه، بازرسی نیروی انتظامی از رانندگان تاکسی و نگهبانان پارک طالقانی و کسبه سوال کرده و آنان گفته‌اند که مهسا امینی در حین انتقال به ون «مقاومت» کرده و بر «اثر کشمکش ایجاد شده، سرش به جدول برخورد کرده» است.

خبر از ایران اینترنشتال

-

 بیش از ۲۰۰ استاد از دانشگاه‌های مختلف در ایران با انتشار بیانیه‌ای در روز پنج‌شنبه سرکوب و بازداشت دانشجویان را محکوم کرده و از سایر استادان دعوت کردند به بازداشت گسترده دانشجویان در اعتراض‌های جاری واکنش نشان دهند...

این استادان دانشگاه در این بیانیه که روز پنج‌شنبه، هفتم مهر، منتشر شد اعتراض دانشجویان «به ظلم و رویه‌های غلط ساختاری» را «نشان‌دهنده تعهد اخلاقی، پویایی فضای دانشگاه و وفاداری دانشجویان به آرمان‌های گرانقدری چون ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی» عنوان کرده و می‌گویند: «همگان باید وجود چنین دانشجویانی را که حاضرند برای دفاع از آزادی و عدالت و کرامت انسانی، از خودگذشتگی کرده و هزینه‌های آن را به جان بخرند قدر دانسته و در برابر کنشگریِ اخلاقی و انسانی آنها سرِ تعظیم فرود آورند.» در ادامه این بیانیه، این استادان دانشگاه «فراگیر شدن بی‌تفاوتی و سکوت در فضای دانشگاه به دلیل ترس از هزینه‌های ابراز نظر و آرمان‌خواهی و ظلم‌ستیزی را خلاف ارزش‌های انسانی و اخلاقی و دینی» دانسته و از همکاران خود خواسته‌اند که به «ابراز نظر و موضع‌گیری در دفاع از ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی» اقدام کنند. کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ در آخرین گزارش خود در روز هفتم مهر بازداشت ۶۳ دانشجو از دانشگاه‌های مختلف کشور را تایید کرده است.۲۰۴ استاد دانشگاه در بیانیه امروز خود همچنین از «وضعیت سلامت و سرنوشت دانشجویان بازداشت‌شده با توجه به تجربه‌های قبلی» ابراز نگرانی کرده و خواهان «آزادی این دانشجویان و حضور آنها سرِ کلاس‌های درس در اسرع وقت» شده و اعلام کرده‌اند: «در غیر این صورت التهاب و نگرانی در فضای دانشگاه ادامه خواهد یافت و دانشگاه به فضای معمول خود بازنخواهد نگشت.»

خبر از رادیو فردا

سنندج؛ زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی دست به اعتصاب غذا زدند

خبرگزاری هرانا

زهرا محمدی، شهروند محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دست به اعتصاب غذا زد. همچنین ژینا مدرس گرجی که در جریان اعتراضات بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج دست به اعتصاب غذا زدند.

زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج که دوران محکومیت خود را در بند زنان کانون اصلاح و تربیت این شهر سپری می‌کند، از روز یکشنبه ۳ مهر، به همراه جمعی دیگر از زنان زندانی در این بند در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر دست به اعتصاب غذا زدند و خواهان آزادی بی‌قید و شرط معترضان بازداشتی شدند.
همچنین ژینا مدرس گرجی که طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات سراسری در سنندج بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذرماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سنندج آزاد شد. تیرماه ۹۹ خانم محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت بهمن‌ماه ٩٩ توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست قاضی مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

نهایتا در پی رد درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی از سوی دیوان عالی کشور، پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای سنندج ارسال شد. زهرا محمدی در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰، جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود راهی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج شد.

زهرا محمدی، ۲۹ ساله، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

اعتراضات شهریورماه؛ انتقال ساناز رضوی فرد به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان

خبرگزاری هرانا

امروز دوشنبه ۴ مهرماه ساناز (صبا) رضوی فرد، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر در بهبهان از زندان سپیدار اهواز به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد. این شهروند روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۱، ساناز (صبا) رضوی فرد، شهروند اهل بهبهان از زندان سپیدار اهواز به اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد.

خانم رضوی فرد روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه در جریان اعتراضات سراسری در بهبهان بازداشت شده بود. بک منبع مطلع در خصوص جزئیات بازداشت وی به هرانا گفت: “ساناز به همراه دو زن و حدود ۴۰ مرد دیگر در اعتراضات بهبهان بازداشت شده بود. تا امروز دو زن دیگر آزاد شده اند اما ساناز کماکان در بازداشت است و حتی برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شده.”
به گفته این منبع، علیرغم مراجعه وکیل به شعبه چهارم بازپرسی بهبهان، اجازه اعلام وکالت به او داده نشده است.

اعتراضات شهریور ماه ۱۴۰۱ به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز ۲۶ شهریورماه در پی جان باختن دختر ۲۲ ساله ای به نام مهسا (ژینا) امینی بر اثر عملکرد گشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران آغاز شد و تا تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱ در دست کم ۸۵ شهر و ۱۸ دانشگاه از ۲۹ استان کشور گسترش یافت. این اعتراضات که کماکان ادامه دارد تاکنون به بازداشت صدها نفر و کشته و زخمی شدن دهها معترض از جمله کودکان منجر شده است.

رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی با متهم کردن معترضان به اعمال خشونت اعترافات اجباری تعدادی از بازداشت شدگان را منتشر کردند. همینطور حکومت ایران، اینترنت را در سطح کشور در بخش خانگی و تلفن های همراه مختل کرده است.

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

هه‌نگاو

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

ژینا مدرس‌گرجی از فعالین زن بازداشت شده که به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، از غروب روز یک شنبه ۳ مهر ۱۴۰۱ به نشانه اعتراض به بد رفتاری ماموران زندان و شکنجه‌ خود دست به اعتصاب زد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خانم مدرس‌گرجی در حین بازداشت توسط ماموران امنیتی به شدت شکنجه شده و با چشمان بسته و رو به دیوار از وی بازجویی شده است.

زهرا محمدی (زارا) زندانی سیاسی و مسئول انجمن نوژین که در این زندان دوران محکومیت پنج‌ ساله خود را سپری می‌کند، از ظهر امروز به نشانه اعتراض به بدرفتاری و شکنجه زنان بازداشت شده اعتراضات اخیر اعتصاب غذای خود را اعلام کرده بود.

ژینا مدرس گرجی از فعالین شناخته شده زنان در کُردستان روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ (۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲) در حین بازگشت از محل کار خود در خیابان صفری شهر سنندج بازداشت شده بود.

نهادهای امنیتی اوایل هفته گذشته نیز این فعال زن را تهدید کرده‌ بودند که در صورت شرکت در اعتراضات مردمی به قتل دولتی ژینا امینی بازداشت خواهد شد.

انتقال نیلوفر حامدی به انفرادی و شرایط نامناسب یلدا معیری در زندان قرچک

ايران امروز

#یلدا_معیری، عکاس خبرنگار سرشناس بازداشتی در جریان اعتراضات سراسری پس از مرگ مشکوک مهسا امینی، در تماسی که از زندان با خانواده‌اش داشته و در آن نسبت به وضعیت نامناسب زندان گزارش داده است.

در فایل صوتی این تماس که منتشر شده است، خانم معیری از شرایط زنان بازداشتی‌ در زندان قرچک در جنوب تهران گفته است: «شرایط ما اینجا بسیار بد است، هر روز دعوا و کتک‌کاری است. امنیت جانی نداریم. جمعیتی بالغ بر صد نفر را در سوله‌ای ورزشی بدون امکانات و بدون تهویه ریخته‌اند. وضعیت حمام و دستشویی افتضاح است و مرتبا به افراد آرامبخش می‌دهند. فقط سه دستشویی حمام و دستشویی برای این جمعیت هست.»

#نیلوفر_حامدی خبرنگار روزنامه شرق هم که پس از اعتراضات به مرگ مشکوک مهسا امینی بازداشت شده، در تماس با خانواده‌اش اطلاع داده است که از زمان بازداشتش در تاریخ ۳۱ شهریور، در سلول انفرادی محبوس است.

خانم حامدی همچنین گفته که هنوز تفهیم اتهام نشده است و علت بازداشت را به او اعلام نکرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، تا کنون بازداشت ۱۴ روزنامه‌نگار تایید شده است.‌

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در روزهای گذشته با صدور بیانیه‌ای از مقامات ایرانی خواست تا به دستگیری روزنامه‌نگاران پایان داده و دسترسی آزادانه به اینترنت را فراهم کنند.

دو خبرنگار در سیرجان بازداشت شدند

ايران امروز

بتول بلالی و سمیرا علی‌نژاد، دو خبرنگار ساکن سیرجان در روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه و در جریان گزارش از اعتراضات سراسری بازداشت و به زندان سیرجان منتقل شدند.

روز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه، تلفن های همراه بتول بلالی و سمیرا علی نژاد، در یکی از تجمعات اعتراضی در سیرجان توسط نیروهای پلیس ضبط و این دو خبرنگار برای پاره‌ای از توضیحات احضار شدند.

این دو روزنامه‌نگار پس از مراجعه به یکی از مراکز نیروی انتظامی سیرجان، بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شدند.

اعتراضات سراسری در ایران پس از مرگ مشکوک مهسا امینی، شعله ور شد و تاکنون ۱۶ نفر روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران از آغاز اعتراضات در ایران تاکنون دو بار بیانیه صادر کرده است و از مقامات ایران خواسته است تا روزنامه‌نگاران بازداشت شده سریعا آزاد شوند و محدودیت‌های دسترسی به اینترنت رفع گردد.

سنندج؛ زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی دست به اعتصاب غذا زدند

خبرگزاری هرانا

زهرا محمدی، شهروند محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دست به اعتصاب غذا زد. همچنین ژینا مدرس گرجی که در جریان اعتراضات بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج دست به اعتصاب غذا زدند.

زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج که دوران محکومیت خود را در بند زنان کانون اصلاح و تربیت این شهر سپری می‌کند، از روز یکشنبه ۳ مهر، به همراه جمعی دیگر از زنان زندانی در این بند در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر دست به اعتصاب غذا زدند و خواهان آزادی بی‌قید و شرط معترضان بازداشتی شدند.
همچنین ژینا مدرس گرجی که طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات سراسری در سنندج بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذرماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سنندج آزاد شد. تیرماه ۹۹ خانم محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت بهمن‌ماه ٩٩ توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست قاضی مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

نهایتا در پی رد درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی از سوی دیوان عالی کشور، پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای سنندج ارسال شد. زهرا محمدی در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰، جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود راهی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج شد.

زهرا محمدی، ۲۹ ساله، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

اعتراضات شهریورماه؛ انتقال ساناز رضوی فرد به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان

خبرگزاری هرانا

امروز دوشنبه ۴ مهرماه ساناز (صبا) رضوی فرد، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر در بهبهان از زندان سپیدار اهواز به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد. این شهروند روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۱، ساناز (صبا) رضوی فرد، شهروند اهل بهبهان از زندان سپیدار اهواز به اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد.

خانم رضوی فرد روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه در جریان اعتراضات سراسری در بهبهان بازداشت شده بود. بک منبع مطلع در خصوص جزئیات بازداشت وی به هرانا گفت: “ساناز به همراه دو زن و حدود ۴۰ مرد دیگر در اعتراضات بهبهان بازداشت شده بود. تا امروز دو زن دیگر آزاد شده اند اما ساناز کماکان در بازداشت است و حتی برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شده.”
به گفته این منبع، علیرغم مراجعه وکیل به شعبه چهارم بازپرسی بهبهان، اجازه اعلام وکالت به او داده نشده است.

اعتراضات شهریور ماه ۱۴۰۱ به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز ۲۶ شهریورماه در پی جان باختن دختر ۲۲ ساله ای به نام مهسا (ژینا) امینی بر اثر عملکرد گشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران آغاز شد و تا تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱ در دست کم ۸۵ شهر و ۱۸ دانشگاه از ۲۹ استان کشور گسترش یافت. این اعتراضات که کماکان ادامه دارد تاکنون به بازداشت صدها نفر و کشته و زخمی شدن دهها معترض از جمله کودکان منجر شده است.

رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی با متهم کردن معترضان به اعمال خشونت اعترافات اجباری تعدادی از بازداشت شدگان را منتشر کردند. همینطور حکومت ایران، اینترنت را در سطح کشور در بخش خانگی و تلفن های همراه مختل کرده است.

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

هه‌نگاو

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

ژینا مدرس‌گرجی از فعالین زن بازداشت شده که به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، از غروب روز یک شنبه ۳ مهر ۱۴۰۱ به نشانه اعتراض به بد رفتاری ماموران زندان و شکنجه‌ خود دست به اعتصاب زد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خانم مدرس‌گرجی در حین بازداشت توسط ماموران امنیتی به شدت شکنجه شده و با چشمان بسته و رو به دیوار از وی بازجویی شده است.

زهرا محمدی (زارا) زندانی سیاسی و مسئول انجمن نوژین که در این زندان دوران محکومیت پنج‌ ساله خود را سپری می‌کند، از ظهر امروز به نشانه اعتراض به بدرفتاری و شکنجه زنان بازداشت شده اعتراضات اخیر اعتصاب غذای خود را اعلام کرده بود.

ژینا مدرس گرجی از فعالین شناخته شده زنان در کُردستان روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ (۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲) در حین بازگشت از محل کار خود در خیابان صفری شهر سنندج بازداشت شده بود.

نهادهای امنیتی اوایل هفته گذشته نیز این فعال زن را تهدید کرده‌ بودند که در صورت شرکت در اعتراضات مردمی به قتل دولتی ژینا امینی بازداشت خواهد شد.

۱۴۰۱ مهر ۶, چهارشنبه

گسترش حمایت‌های جهانی از اعتراضات ایران و پیشاهنگی زنان در مبارزات

اینترنشنال

موج حمایت‌های جهانی از اعتراضات مردم ایران به کشته شدن مهسا امینی در حال شدت گرفتن است و مقامات و چهره‌های مختلف با تحسین نقش محوری زنان در این مبارزات و محکوم کردن سرکوبگری جمهوری اسلامی، با مبارزات آزادی‌خواهانه مردم ایران اعلام همبستگی کردند.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت: «در حالی که ایران با معترضان مسالمت‌جو وحشیانه برخورد می‌کند و تلاش می‌کند دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی را مسدود کند، آمریکا برای کمک به مردم ایران در برقراری ارتباط با یکدیگر گام برمی‌دارد.»

جمعی از فعالان حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در بیانیه‌ای با اشاره به اعتراضات مردم ایران، خطاب به کشورهای حامی حقوق بشر هشدار دادند هر گونه توافق و مذاکره با جمهوری اسلامی «به معنای تائید قتل عام و کشتار میلیون‌ها فرد، و به ویژه‌ اعضای جامعه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی» است.

تودم، نهاد سیاسی کردهای شمال سوریه (روژاوا)، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مهسا امینی نماد مبارزه‌ای نوین شد که ایران را برای جمهوری اسلامی به دوزخ مبدل کرده است. این یک انقلاب است. انقلابی به پیشاهنگی زنان که رژیم ملاها را به لرزه درآورده است. خواستار حمایت از خیزش مردم ایران هستیم.»

در همین حال، هشتگ مهسا امینی که پس از کشته‌شدن او در توییتر به صورت گسترده مورد استفاده کاربران قرار گرفته، از ۸۰ میلیون فراتر رفت.

از سوی دیگر، واشینگتن پست در تحلیلی درباره اعتراضات ایران نوشت: «اگر چه به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی در ایران در حال کنترل اوضاع هستند، نشانه‌های شکنندگی جمهوری اسلامی بسیار بیشتر از چیزی است که در هفته‌های پیش از انقلاب‌های مصر و تونس در سال ۲۰۱۰ دیده می‌شد.»

مطلب واشینگتن پست اعترضات ایران را «شورش سراسری به رهبری دختران علیه پدربزرگ‌هایی که چهار دهه بر کشور حکمرانی کرده‌اند» خواند و افزود: «گذار ایران از دین‌سالاری به مردم‌سالاری ممکن است ساده، مسالمت‌آمیز و قریب‌الوقوع نباشد، اما این رویداد تنهاترین و مهم‌ترین کلید برای تحول خاورمیانه است.»

کیهان کلهر، نوازنده و موسیقی‌دان، در پستی اینستاگرامی با تاکید بر لزوم ادامه فعالیت‌های فرهنگی همزمان با اعتراضات ایران گفت: «تمام صحنه‌هایی که روی آن ساز بزنم، تریبون مردم آزادی‌خواه و آزادگان به تنگ آمده سرزمینم ایران خواهد بود. دست در دست و قدم به قدم کنار شما.»

کیهان کلهر خطاب به «بالانشینانِ حاکم» گفت: «در این چهار دهه سعی کردیم با شما نیز به جای زبان لعن و نفرین و اعدام و حد و تعزیر، به زبان فرهنگِ برخواسته از تمدن‌مان سخن بگوییم اما پیداست که نیاموختید و کماکان بر سر کبر و تفرعُنید، البته اُمویان هم نیاموختند و شد آنچه باید می‌شد.»

اصغر فرهادی نیز در ویدیویی اینستاگرامی گفت: «از طریق این ویدیو از شما هنرمندان، سینماگران، روشنفکران، فعالین حقوق مدنی در سراسر دنیا و هر کس که به کرامت انسان و آزادی باور دارد دعوت به همبستگی با زنان و مردان قوی و شجاع ایران می‌کنم؛ با ساختن ویدیو، با نوشتن مطلب و یا هر شیوه دیگری.»

ریکاردو سیمونتی بازیگر، نویسنده و مدل آلمانی، نیز در مراسم اکران یکی از فیلمهای نتفلیکس «دی کایزقین» (ملکه) در حمایت از مهسا و زنان ایرانی لباسی با نام مهسا امینی پوشید.

ایرج جنتی عطایی، ترانه‌سرای ایرانی، در پیامی گفت: «امیدوارم مردم ما به زودی تجربه زیستن در جامعه‌ای را به دست آورند که در آن می‌شود آزاد زندگی کرد… می‌شه قربانی این وحشت منحوس نشد.»

همزمان با تظاهرات سراسری مردم ایران، فعالان و ایرانیان خارج از کشور نیز در واشینگتن دی‌سی آمریکا، شهرهای برلین و هامبورگ آلمان، هلسینکی فنلاند، استکهلم سوئد، پاریس، ملبورن، تورنتو و ونکوور تجمع کردند.

هزاران نفر از ایرانیان ساکن کانادا در شهر تورنتو با برگزاری تجمعی گسترده در بخشی طولانی از خیابان یانگ، بلندترین خیابان جهان، ضمن ابراز همبستگی با اعتراضات ایران، با سردادن شعار و حمل پلاکارد خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شدند

فعالان و ایرانیان مقیم کانادا در شهر ونکوور نیز قصد دارند در حمایت از مهسا امینی و معترضان ایرانروز یک‌شنبه ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر در مقابل آرت گالری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کنند.

در همین حال، گروهی از ایرانی‌ها در اعتراض به سیاست‌های بی‌بی‌سی فارسی در قبال پوشش تحولات ایران مقابل ساختمان بی‌بی‌سی در لندن تجمع کردند و شعار‌هایی از جمله «‌بی‌بی‌سی شرم بر تو» سر دادند.

#مهسا امینی، فراخوان ویژه حق اعتراض (اقوام ایرانی برای حق طلبی) 26 سپتامبر 2022 ساعت 1800 به وقت اروپای مرکزی

#مهسا امینی، فراخوان های ویژه اعتراض های سراسری ایران، از 25 سپتامبر الی 30 سپتامبر 2022 همه روزه ساعت 1800به وقت اروپای مرکزی

#مهسا امینی، فراخوان های ویژه اعتراض های سراسری ایران، از 25 سپتامبر الی 30 سپتامبر 2022 همه روزه ساعت 1800به وقت اروپای مرکزی در اتاق زووم کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

https://ift.tt/n2G3YfK

#مهسا امینی، فراخوان ویژه اعتراض های سراسری در ایران، 25 سپتامبر 2022 ساعت 1900 به وقت اروپای مرکزی

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 24 سپتامبر 2022

گزارش نقض حقوق محیط زیست:نادیا مشرف

گزارشی از جاوید رحمان در نشست سازمان ملل متحد(بخش اول):شهلا شاهسونی

صدای زنان(زینب همرنگ):فریده فراعی

گزارش نقض حقوق جوان و دانشجو:سیاوش نوروزی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر :رضا حاتمی

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 25 سپتامبر 2022

مهمان برنامه خانم نوری شریفی ،خانم ژاله وفا

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 26 سپتامبر 2022

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

صدای ورزشکاران( نقش علی خامنه ای در خروج مربیان خارجی): زهرا رهایی

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:زهرا رهایی

گزارش جاوید رحمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل سازمان ملل متحد :شهلا شاهسونی

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:لیلا رمضان

نوای نای(دلنوشته از نویسنده ای گمنام):طیبه نجاتیان

گزارش ماهانه نقض حقوق پیروان ادیان:اسفندیار سنگری

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 27سپتامبر 2022

گزارش نقض حقوق‌اقوام و ملل :میلاد ترقیبی

نوای نای(مهسا امینی):زهرا امینی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: عبدالمجید بازداران و سیاوش نوروزی

معرفی ورزش تکواندو: سینا اشجعی

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:لیلا رمضان

گلچین سخنرانی با موضوع (آپارتای):اسفندیار سنگری

گزارش نقض حقوق محیط زیست:صمد جعفری

گلبانگ(شعری از هوشنگ ابتهاج):مونا احمدی پور

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 28 سپتامبر 2022

کنوانسیون منع شکنجه وسایر رفتارها و مجازات‌های ظالمانه، غیر انسانی یا تحقیر آمیز
و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: محمد حسن حسن زاده مهرآبادی

بررسی و تحلیل پیمان منع گسترش سلاح های هسته ایی و مقایسه آن با قانون اساسی : رزا جهان بین

بررسی هدف ۳ از اهداف ۱۷ گانه سند ۲۰۳۰ یونسکو و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : داوود واحدی پور

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنج شنبه 29 سپتامبر 2022

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: سیاوش نوروزی

گلبانگ(شعری از سیف فرغانی ):نادیا مشرف

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

صرفا جهت اگاهی (کنوانسیون رفع هرنوع تبعیض نژادی:سپهر رضایی شایان

گزارش نقض حقوق هنر و هنرمندان:امیررضا ولی زاده

گلبانگ(مارا بخاطر بیاور):شراره مهبودی

گزارش نقض حقوق زنان:حامد غریب زاده

برنامه پانصد و سی و یکم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 30 سپتامبر 2022

گزارش نقض حقوق محیط زیست:صمد جعفری

گلبانگ(شعر وطن از شیرکو بی کس):زهرا رهایی

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:وحید چرخ انداز یگانه

شگفتیهای طبیعت ایران زمین(دره مجسمه جزیره هرمز):نادیا مشرف

صرفا جهت اگاهی (سازمان ملل متحد بخش سوم):شهلا شاهسونی

گزارش نقض حقوق‌پیروان ادیان :لیلا رمضان

ندای دانشجویان(مهسا امینی):سیاوش نوروزی و رضا حاتمی

گلبانگ(شعری از سیف فرغانی ):نادیا مشرف

باز هم اعتراف اجباری، این بار برای معترضان حجاب اجباری، اطلاعیه ۱۴۸۸

بازهم فشارها بر زنان و بانوان ایران شدت گرفته است و آمران به معروف، ناهیان منکر (آتش به اختیار) و گشت‌ های ارشاد دولتی در اماکن عمومی به‌صورت گسترده دست به بازداشت زنان و دخترانی که نام آن‌ها را بدحجاب و شل حجاب گذاشته‌اند، زده‌اند. علاوه بر حجم شدید بازداشت‌ها در روزهای اخیر خبر بازداشت و شکنجه و سپس پخش اعترافات تلویزیونی چند نفر از این زنان خشم شهروندان را برانگیخته است… کمیته دفاع از حقوق زنان کانون دفاع از حقوق بشر در ایران تهیه و تدوین: شهلا شاهسونی Die Versorgung & die Verfassung: Shahla Shahsavani گویندگان: ایراندخت کیا، زهرا رهایی، شهلا شاهسونی Erzählungen: Irandokht Kia, Zahra Rahaei, Shahla Shahsavani #حق #بشر #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر آگاهی از حقوق ذاتی و حقوق شهروندی راه رسیدن به عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال است. به احترام آزادی بیان و آگاهی رسانی کلیه کلیپ ها و تحقیقات حقوق بشری و آماری تنظیم شده توسط کانون دفاع از حقوق بشر در ایران قابل استفاده برای همکان است حتی بدون ذکر نام کانون.

باز هم اعتراف اجباری، این بار برای معترضان حجاب اجباری، اطلاعیه ۱۴۸۸

بازهم فشارها بر زنان و بانوان ایران شدت گرفته است و آمران به معروف، ناهیان منکر (آتش به اختیار) و گشت‌ های ارشاد دولتی در اماکن عمومی به‌صورت گسترده دست به بازداشت زنان و دخترانی که نام آن‌ها را بدحجاب و شل حجاب گذاشته‌اند، زده‌اند. علاوه بر حجم شدید بازداشت‌ها در روزهای اخیر خبر بازداشت و شکنجه و سپس پخش اعترافات تلویزیونی چند نفر از این زنان خشم شهروندان را برانگیخته است… کمیته دفاع از حقوق زنان کانون دفاع از حقوق بشر در ایران تهیه و تدوین: شهلا شاهسونی Die Versorgung & die Verfassung: Shahla Shahsavani گویندگان: ایراندخت کیا، زهرا رهایی، شهلا شاهسونی Erzählungen: Irandokht Kia, Zahra Rahaei, Shahla Shahsavani #حق #بشر #اعلاميه_جهانى_حقوق_بشر آگاهی از حقوق ذاتی و حقوق شهروندی راه رسیدن به عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال است. به احترام آزادی بیان و آگاهی رسانی کلیه کلیپ ها و تحقیقات حقوق بشری و آماری تنظیم شده توسط کانون دفاع از حقوق بشر در ایران قابل استفاده برای همکان است حتی بدون ذکر نام کانون.

۱۴۰۱ مهر ۵, سه‌شنبه

-

 سازمان ملل بار دیگر با ابراز نگرانی نسبت به "خشونت نیروهای امنیتی با معترضان در شهرهای مختلف ایران"  اعلام کرد: «حکومت جمهوری اسلامی "نامتناسب و غیرضروی" در مبارزه با معترضان این کشور از اسلحه استفاده می‌کند.»


راوینا شامداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با اعلام نگرانی شدید این نهاد از موضع‌گیری‌‌های مقامات حکومتی علیه معترضان گفت: «مقامات جمهوری اسلامی باید طبق کنوانسیو‌ن‌هایی که امضا کرده‌ است به حق آزادی بیان و تجمعات احترام بگذارد.»او افزوده که در ۱۱ روز گذشته هزاران نفر در تظاهرات ضد حکومتی در ایران شرکت داشته‌‌اند اما نیروهای امنیتی به سوی آنها شلیک کرده‌اند.

-

شاهزاده رضا پهلوی به صدای آمریکا: بچه‌های داخل ایران می‌دانند چه می‌خواهند و به رهبری نیاز ندارند...

 شاهزاده رضا پهلوی درگفتگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا درباره حضور نوجوانان و جوانان در صحنه اعتراضات ایران گفت: «این نظام از ابتدا منفعت ملی را در نظر نداشت و حالا با جرقه‌ای که زده شده، نسل امروز از تجربیات چهل سال گذشته درس گرفته، افق‌های پیش‌رو را به خوبی می‌‌بیند و می‌داند چه می‌خواهد.» او درباره زمان و چگونگی تسریع روند رسیدن به آزادی ایران گفت: «همه همت ملی افراد و شخصیت‌های با نفوذ، احزاب و سازمان‌ها باید برای حفظ و تداوم مبارزات، از اعتراضات و اعتصاب‌ها حمایت کنند تا به سقوط قطعی این نظام دست پیدا کنیم.»

شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی درباره لزوم پشتیبانی یا رهبری از اعتراضات امروز افزود: «من واقعا به بچه‌های داخل ایران باور دارم و آنها می‌دانند که چه می‌کنند و چه می‌خواهند، آنها حالا به رهبری نیاز ندارند بلکه به پشتیبانی و تشویق به ادامه حضور در صحنه نیاز دارند.» EMBEاو با تاکید بر لزوم افزایش رایزنی‌های بین‌المللی تصریح کرد: « سران کشورها باید بدانند که چه در ایران می‌گذرد تا این دولت‌‌ها با مردم ایران همسو شوند و از حکومت جمهوری اسلامی دورتر و دورتر شوند.»

شاهزاده رضا پهلوی همچنین با بیان اینکه ایران در ۴۰ سال گذشته هیچ‌گاه شرایط انقلابی نبوده‌است، افزود:« ما در حال حاضر عملا در حال انقلاب هستیم.» او با اشاره به تقسیم کار نیروهای فعال و اپوزیسیون خارج از کشور گفت:‌ «در حال حاضر نیروهایی چون علی کریمی، مسیح علی‌نژاد، مهرانگیز کار و شیرین عبادی هر کدام می‌توانند در این جریان مثبت باشند ، اما پس از فروپاشی جمهوری اسلامی، مدیریت کشور در دوره گذار اکثرا بر عهده نیروهای داخل کشور و نیروهایی خواهد بود که اکنون در داخل کشور و در سیستم سیاسی ایران فعال هستند، اما به دلیل شرایط کنونی در حال حاضر امکان معرفی و مبارزه علنی ندارند.» او با نام بردن از نسرین ستوده و فاطمه سپهری آنها را نیروهای سازنده ایران بعد از گذار نامید و افزود: «مبارزان باید با گسترش دامنه جغرافیایی اعتراضات نیروهای سرکوب را خسته و گرفتار کنند.»

شاهزاده رضا پهلوی: برای مدیریت بعد<br />از فروپاشی مشکلی وجود ندارد؛ امثال<br />فاطمه سپهری و نسرین ستوده هستند

No media source currently available

0:000:00:490:00
شاهزاده رضا پهلوی در ادامه با تاکید بر اهمیت فلج کردن موتورهای محرک نظام جمهوری اسلامی، اعتصاب و کم‌کاری را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: «ابتکار عمل از درون صورت می‌گیرد و ما در خارج از این حرکت‌ها حمایت و از مردم پشتیبانی خواهیم‌کرد.» شاهزاده رضا پهلوی افزود، نه تنها مردم ایران بلکه همه جهان از حضور جمهوری اسلامی در رنج و محنت است که با حذف این حکومت بسیاری از مشکلات جهان همچون تروریسم،‌ پناهندگی، تهدیدات اتمی و منابع انرژی به صورت فوری و قطعی رفع خواهد شد.»او با اشاره به قراردادهای ننگین جمهوری اسلامی با روسیه و چین تصریح‌کرد: «با پیروزی ملت و استقرار حکومت مردمی، هیچ کشوری نمی‌تواند از ایران و ایرانی سوء استفاده کند، در عین حال هر کشوری که به استقلال و منافع ملی ایران احترام بگذارد با ایران رابطه متقابل خواهد داشت.»شاهزاده رضا پهلوی در پایان گفت:‌ «نه نظام و نه مردم دیگر راه بازگشت ندارند و همه باید با کمک هم و بسیج نیرو از شرایط پیش‌آمده نهایت استفاده را برده و به احترام جانباختگان راه آزادی ایران با هم و همصدا، کشتی ایران را به ساحل امن آزادی برسانیم.»

-

شاهزاده رضا پهلوی به صدای آمریکا: بچه‌های داخل ایران می‌دانند چه می‌خواهند و به رهبری نیاز ندارند...

 شاهزاده رضا پهلوی درگفتگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا درباره حضور نوجوانان و جوانان در صحنه اعتراضات ایران گفت: «این نظام از ابتدا منفعت ملی را در نظر نداشت و حالا با جرقه‌ای که زده شده، نسل امروز از تجربیات چهل سال گذشته درس گرفته، افق‌های پیش‌رو را به خوبی می‌‌بیند و می‌داند چه می‌خواهد.» او درباره زمان و چگونگی تسریع روند رسیدن به آزادی ایران گفت: «همه همت ملی افراد و شخصیت‌های با نفوذ، احزاب و سازمان‌ها باید برای حفظ و تداوم مبارزات، از اعتراضات و اعتصاب‌ها حمایت کنند تا به سقوط قطعی این نظام دست پیدا کنیم.»

شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی درباره لزوم پشتیبانی یا رهبری از اعتراضات امروز افزود: «من واقعا به بچه‌های داخل ایران باور دارم و آنها می‌دانند که چه می‌کنند و چه می‌خواهند، آنها حالا به رهبری نیاز ندارند بلکه به پشتیبانی و تشویق به ادامه حضور در صحنه نیاز دارند.» EMBEاو با تاکید بر لزوم افزایش رایزنی‌های بین‌المللی تصریح کرد: « سران کشورها باید بدانند که چه در ایران می‌گذرد تا این دولت‌‌ها با مردم ایران همسو شوند و از حکومت جمهوری اسلامی دورتر و دورتر شوند.»

شاهزاده رضا پهلوی همچنین با بیان اینکه ایران در ۴۰ سال گذشته هیچ‌گاه شرایط انقلابی نبوده‌است، افزود:« ما در حال حاضر عملا در حال انقلاب هستیم.» او با اشاره به تقسیم کار نیروهای فعال و اپوزیسیون خارج از کشور گفت:‌ «در حال حاضر نیروهایی چون علی کریمی، مسیح علی‌نژاد، مهرانگیز کار و شیرین عبادی هر کدام می‌توانند در این جریان مثبت باشند ، اما پس از فروپاشی جمهوری اسلامی، مدیریت کشور در دوره گذار اکثرا بر عهده نیروهای داخل کشور و نیروهایی خواهد بود که اکنون در داخل کشور و در سیستم سیاسی ایران فعال هستند، اما به دلیل شرایط کنونی در حال حاضر امکان معرفی و مبارزه علنی ندارند.» او با نام بردن از نسرین ستوده و فاطمه سپهری آنها را نیروهای سازنده ایران بعد از گذار نامید و افزود: «مبارزان باید با گسترش دامنه جغرافیایی اعتراضات نیروهای سرکوب را خسته و گرفتار کنند.»

شاهزاده رضا پهلوی: برای مدیریت بعد از فروپاشی مشکلی وجود ندارد؛ امثال فاطمه سپهری و نسرین ستوده هستند

No media source currently available

0:000:00:490:00
شاهزاده رضا پهلوی در ادامه با تاکید بر اهمیت فلج کردن موتورهای محرک نظام جمهوری اسلامی، اعتصاب و کم‌کاری را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: «ابتکار عمل از درون صورت می‌گیرد و ما در خارج از این حرکت‌ها حمایت و از مردم پشتیبانی خواهیم‌کرد.» شاهزاده رضا پهلوی افزود، نه تنها مردم ایران بلکه همه جهان از حضور جمهوری اسلامی در رنج و محنت است که با حذف این حکومت بسیاری از مشکلات جهان همچون تروریسم،‌ پناهندگی، تهدیدات اتمی و منابع انرژی به صورت فوری و قطعی رفع خواهد شد.»او با اشاره به قراردادهای ننگین جمهوری اسلامی با روسیه و چین تصریح‌کرد: «با پیروزی ملت و استقرار حکومت مردمی، هیچ کشوری نمی‌تواند از ایران و ایرانی سوء استفاده کند، در عین حال هر کشوری که به استقلال و منافع ملی ایران احترام بگذارد با ایران رابطه متقابل خواهد داشت.»شاهزاده رضا پهلوی در پایان گفت:‌ «نه نظام و نه مردم دیگر راه بازگشت ندارند و همه باید با کمک هم و بسیج نیرو از شرایط پیش‌آمده نهایت استفاده را برده و به احترام جانباختگان راه آزادی ایران با هم و همصدا، کشتی ایران را به ساحل امن آزادی برسانیم.»

مسمومیت مشکوک دانش آموزان ایران؛ «بمبک بدبوی» وزارت اطلاعات

IRANWIRE پنج ماه پس از شروع مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان خصوصا دختران در ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای در مورد مسمومیت‌ها...