ایران جهنم اقلیتهای دینی؛ رتبه هشتم جهان در آزار مسیحیان/گفتگوی ماری محمدی با کیارش عالیپور
ایران جهنم اقلیتهای دینی؛ رتبه هشتم جهان در آزار مسیحیان/گفتگوی ماری محمدی با کیارش عالیپور
ماهنامه خط صلح – با توجه به نزدیک شدن به پایان دوره دوم ریاست جمهوری حسن روحانی در این گفتگو به بررسی کارنامه هشت ساله دولت وی در خصوص نحوه تعامل با اقلیتهای دینی به ویژه مسیحیان پرداختهایم. بدین منظور با آقای کیارش عالی پور مدافع حقوق بشر و سخنگوی سازمان ماده ۱۸ که در زمینه دفاع از حق آزادی دین و عقیده تلاش میکند، به گفتگو نشستهایم. آقای عالی پور همچنین به عنوان روزنامهنگار و تهیه کننده، به فعالیت رسانهای مشغول است و تجربه کار در عرصههای رادیو، تلویزیون و تئاتر را نیز دارد. او سالها در اروپا زندگی کرده و اکنون ساکن کانادا است و در زمینه دفاع از حقوق پناهندگان نیز فعالیت میکند. مشروح گفتگو در ادامه میآید:
حسن روحانی هر بار در آستانه انتخابات شعارهایی مردم پسند را مطرح کرده است. در ارتباط با اقلیتهای دینی این شعارها چه بودهاند؟ چقدر این شعارها با عملکرد وی همخوانی داشته است؟ حسن روحانی در آستانهی انتخابات در سال ۹۲ با یک بیانیه ده مادهای وعده داده بود که به خواستههای اقلیتهای دینی و قومی رسیدگی کند.
در آغاز بیانیه ۱۰ مادهای شماره ۳ روحانی در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۹۲ آمده بود: «کشور عزیز ما، ایران، بوستانی عطرآگین از اقلیمها، زبانها، ادیان و مذاهب گوناگون است. اکنون که انتخابات سرنوشتساز ریاست جمهوری دوره یازدهم، این فرصت تاریخی را فراهم کرده است؛ اینجانب متعهد و مصمم هستم در صورت کسب رأی اعتماد شما و استقرار دولت تدبیر و امید با اجرای بندهای دهگانه زیر، بخشی از فصل حقوق ملت قانون اساسی را که از مهمترین اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و هست، از شعار به عمل درآورم تا شاهد ایرانی آزاد و آباد، با مشارکت ایرانیان باشیم». برای نخستین بار پس از انقلاب، حسن روحانی که نام تدبیر و امید را برای دولت خود برگزیده است ساختاری به نام دستیاری ویژه رئیسجمهور در امور و اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در دولت خود به وجود آورد و «علی یونسی» وزیر پیشین اطلاعات را برای این پست انتخاب کرد. ولی پس از گذشت هشت سال، متاسفانه تدبیری برای رفع مشکلات این اقلیتها اندیشیده نشد و امیدها هم نقش بر آب شد. این وعدهها تنها در حد شعارهای انتخاباتی باقی ماندند و سرکوب اقلیتهای دینی و قومی شدت بیشتری نیز گرفت. در مورد اقلیتهای قومی باید اشاره کنم که آمار بازداشت و اعدام اقلیتهای قومی نسبت به سالهای قبل متاسفانه افزایش قابلتوجهی داشته است. چون محور گفتگوی ما اقلیتهای دینی است بهتر است بر روی این بخش تمرکز کنیم...
متاسفانه اقلیتهای دینی در ایران همچنان سرکوب میشوند و همچنان با آزار و تبعیض دینی سازمانیافته و ساختاری مواجه هستند. یکی از وعدههای دولت روحانی در زمینه اقلیتهای دینی که در بند هشتم از بیانیه ۱۰ مادهای او هم آمده است «رفع تبعیضات ناروا در همه ابعاد و اشکال آن» است ولی این وعده هم در حد یک شعار انتخاباتی باقی ماند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر