۱۴۰۰ خرداد ۱۹, چهارشنبه

با گذشت بیش از ۵۰ روز از آزادی «ارسلان یزدانی» از زندان «اوین»، این شهروند بهایی و خانواده‌اش هم‌چنان تحت فشار وزارت اطلاعات قرار دارند. 

ارسلان یزدانی پس از ۴۵ روز بازداشت، روز شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰ با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. حالا بر اساس گزارش‌های رسیده به «ایران‌وایر»، او از سوی بازپرس پرونده برای گرفتن وسایل ضبط شده‌اش احضار شده اما بازجوی پرونده نیز حضور داشته و او را تهدید به بازداشت مجدد کرده است. از سوی دیگر، همسرش نیز برای پاره‌ای توضیحات احضار شده است.

«ارسلان یزدانی» روز دهم شهریور ۱۴۰۰ بازداشت و ۴۵ روز بعد، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شد. اتهامات این شهروند بهایی تا کنون عنوان نشده است اما او و خانواده‌اش حتی پس از آزادی نیز از فشار و تهدید نهادهای امنیتی در امان نبوده‌اند.

بنا بر گزارش رسیده، ساعت هفت و نیم صبح روز سه‌شنبه ۱۶ آذر، طی تماس تلفنی با منزل ارسلان یزدانی، از او خواسته بودند برای تحویل وسایل ضبط شده از منزلش، به دادسرای شعبه۲ مراجعه کند. یزدانی پس از مراجعه به دفتر بازپرس پرونده، متوجه حضور شخص دیگری هم شده که بازجوی او در دوران بازداشتش بوده است. این بازجو از یزدانی خواسته بود تا با او به اتاق دیگر برود. 

در اتاق دوم، بازجو شروع به پرسیدن سوالاتی از ارسلان کرده و چند تا کاغذ هم به او داده بود تا اظهاراتش را بنویسد و امضا کند. رفتار بازجو با مخالفت ارسلان یزدانی روبه‌رو شده و به بازجو گفته بود این کار شبیه بازجویی است و برای گرفتن وسایلش آمده است، نه برای بازجویی. یزدانی گفته بود این شکل بازجویی کردن، غیرقانونی است و اگر می‌خواهند او را بازجویی کنند، برایش احضاریه کتبی ارسال کنند. 

بازجو در ادامه، ارسلان یزدانی را به خاطر فعالیت مجدد در اینستاگرام و گذاشتن یک پُست در صفحه شخصی خود، تهدید به بازداشت مجدد کرده که او در پاسخ گفته بود لوگویی که در صفحه‌‌اش گذاشته، مربوط به اعتقادات مذهبی‌ او است و همین اعتقادات قلبی‌، هویتش را ساخته‌اند و نمی‌تواند هویت خود را انکار کند. 

سرانجام، بازجو کیسه‌ای حاوی بعضی از وسایل شخصی ارسلان، مانند عقدنامه، پاسپورت، سیم کارت «تالیا»، برگه شکایت از دزدی سال قبل، جعبه آی‌پد، تعدادی کارت ویزیت و ... را به او تحویل داده بود. 

یزدانی پس از بازگشت به اتاق بازپرس، از او خواسته بود سایر وسایل توقیف شده از منزلش، مانند لپ‌تاپ خود و فرزندش و آی‌پد همسرش را برگردانند. بازپرس در پاسخ گفته بود شکایت نکند، زیرا همین موارد را هم که گرفته، به دستور او بوده و اگر او نمی‌خواسته است، همین موارد را هم تحویل نمی‌داده‌اند.  

حوالی ظهر سه‌شنبه ۱۶ آذر، ساعتی پس از بازگشت ارسلان یزدانی به منزل، از دادسرای انقلاب احضاریه‌ای به نام «سمیرا ابراهیمی» (یزدانی)، همسر ارسلان می‌رسد که طبق این احضاریه، «سمیرا ابراهیمی» موظف است از تاریخ ابلاغیه، به مدت ۱۰ روز برای پاره‌ای توضیحات درباره اتهام انتسابی، خود را به شعبه دوم دادسرای انقلاب عمومی تهران معرفی کند. 

صبح روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰، یک مامور چادری زن با بیان مطلب جعلی که شکایتی از سمیرا ابراهیمی (یزدانی) شده است، با زور به منزل ارسلان یزدانی وارد شده بود. در پی او، ۱۰ مامور دیگر هم به منزل او وارد شده بودند. آن‌ها با نشان دادن حکم جلب ارسلان، شروع به تفتیش منزل کرده و علاوه بر آن، محل کار، انباری و ماشین او را هم مورد تفتیش قرار داده بودند. ماموران پس از بازرسی کامل منزل، بعضی وسایل شخصی ارسلان، همسر و کودکان خردسال آن‌ها، از جمله لپ‌تاپ، موبایل‌ها و کتاب‌های مذهبی را ضبط و ارسلان را هم بازداشت کرده بودند. 

در پی این بازداشت، در روز پنج‌شنبه هشت مهر ماموران امنیتی به منزل «سعیده خضوعی»، مادر ارسلان رفته و پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی او، نظیر لپ‌تاپ، موبایل و عکس‌ها، این شهروند بهایی را هم جهت پاره‌ای توضیحات، برای روز سه‌شنبه ۱۳ مهر به دادسرای «شهید مقدس» زندان اوین احضار کرده بودند. مادر ارسلان پس از بازجویی، آزاد شد. 

سرانجام، ارسلان یزدانی را پس از ۴۵ روز بازداشت، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد کردند. طی این دوران، از طرف مسوولان ذی‌ربط هیچ دلیل و اتهام مشخصی به جز بهایی بودن برای بازداشت او به خانواده‌اش ارایه نشد. 

مشخص نیست احضار سمیرا ابراهیمی، همسر ارسلان یزدانی به چه دلیل در این زمان رخ داده است. آیا عدم پاسخ‌گویی ارسلان به بازجو در روز سه‌شنبه موجب شده است که برای تحت فشار قرار دادن او، بلافاصله بعد از خروجش از دادسرا، برای همسرش احضاریه فرستاده شود یا احضاریه قبلا صادر شده و ارسالش به طور اتفاقی مقارن با حضور ارسلان در دادسرا بوده است؟ 

با توجه به این که قبلا برای تحت فشار قرار دادن ارسلان، مادرش هم تحت بازجویی قرار گرفته است، احتمال این که بازجویی از سمیرا ابراهیمی هم به این منظور انجام می‌شود، دور از ذهن نیست. 


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

مسمومیت مشکوک دانش آموزان ایران؛ «بمبک بدبوی» وزارت اطلاعات

IRANWIRE پنج ماه پس از شروع مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان خصوصا دختران در ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای در مورد مسمومیت‌ها...