۱۴۰۱ آبان ۹, دوشنبه

-

 مرضیه امیری روزنامه‌نگار شرق بازداشت شد...


سمیرا امیری، خواهر مرضیه امیری روزنامه‌نگار شرق، امروز در پستی در اینستاگرام خود خبر دستگیری خواهر خود را منتشر کرد.سمیرا امیری نوشته:«امروز صبح، نهم آبان، خواهرم، مرضیه امیری را بازداشت کرده‌اند. او را به بند دویست‌و‌نه اوین و به انفرادی برده‌اند. ما از اتهامات مرضیه بی‌خبریم. او فقط طی تماسی دو دقیقه‌ای بهمان اطلاع داد که بازداشت شده است.» پیشتر الهه محمدی، روزنامه‌نگار دیگری از روزنامه شرق برای گزارش خبر مهسا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نهادهای امنیتی با پخش اتهامات بی اساس درباره خانم محمدی و نیلوفر حامدی دو خبرنگار زندانی، آنها را عاملان سیا خوانده بود.

دیروز در بیانیه ‌جمعی از خبرنگاران در ایران که خانم مرضیه امیری هم آن را امضا کرده بود، ضمن انتقاد شدید از دستگاه‌های امنیتی خواستار آزادی خبرنگاران زندانی شده‌ بودند.



-

 از قربانیان خاموش اعتراض های اخیر چه می دانیم؟!


سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید تعداد کشته‌شدگان اعتراضات جاری به دست‌کم ۲۵۳ تن، از جمله ۳۴ کودک و ۱۹ زن، افزایش یافت. در میان قرباینان خشونت های دولتی افرادی هستند که همزمانی تولد و مرگ آن ها، شهرتی که در فضای مجازی داشته اند این گمانه را پدید آورده که همه آن ها اتفاقی قربانی خشونت های دولتی شده اند. حتی گزارش های حکومتی درباره مرگ آن ها هم این گمانه ها را بیشتر تقویت کرده است. این قربانیان با دیگرانی که در خشونت های سیاسی و دولتی گذشته جان باخته اند چه شباهتی دارند. محمد ضرغامی با کامبیز غفوری یکی از کارشناسان سازمان حقوق بشر ایران در نروژ که آمار کشته 
شدگان را فراهم آورده گفت و گو کرده است. 

۱۴۰۱ آبان ۸, یکشنبه

گزارشی درباره کشته شدن فرشته احمدی در جریان اعتراضات مهاباد

هه‌نگاو

فرشته احمدی که در جریان اعتراضات پنج‌شنبه با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده بود، پیکر وی در یکی از روستاهای اطراف مهاباد به خاک سپرده شد.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ ( ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲)، و در جریان اعتراضات و مقاومت مردمی در مهاباد یک زن جوان به نام فرشته احمدی ۳۲ ساله در حالی که پشت بام منزل خودشان بوده از ناحیه سینه هدف گلوله جنگی نیروهای حکومتی قرار گرفته و جانش را از دست داده است.

به گفته یک منبع مطلع، نهادهای امنیتی حکومت همان شب خواسته‌اند که مراسم خاکسپاری وی شبانه برگزار شود که با مخالفت شدید خانواده ربورو شده‌اند. با این حال اجازه انتقال پیکر فرشته را به شهر سردشت که زادگاهش بوده نداده‌اند.

مراسم خاکسپاری فرشته احمدی روز جمعه در روستای حمزه‌آباد مهاباد برگزار شد.

گفتنیست که فرشته احمدی اهل سردشت و ساکن مهاباد و مادر دو فرزند خردسال نیز بوده است.

در جریان اعتراضات همان روز در مهاباد که در پیر مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی (سمکو) از کشته شدگان چهارم آبان مهاباد انجام گرفت، سه شهروند دیگر اهل مهاباد به نام‌های شاهو خضری، کبرای شیخ سقا و زانیار ابوبکری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم دو شهروند در شهرهای میرجاوه و تهران توسط نیروهای امنیتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

 

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان یک شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنینی یک شهروند دیگر در تهران بازداشت شده است.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، یاسر ریگی، ساکن شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و‌ بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

در این گزارش آمده است که یاسر بلوچ از معلولیت ذهنی در رنج بوده اما ماموران امنیتی به وضعیت وی هیچگونه توجهی نکرده و بازداشتش کردند.

نا لحظه تنظیم این گزارش، از وضعیت و مکان نگهداری یاسر ریگی اطلاعی در دست نیست.

اما در خبری دیگر، ساعت ۷ عصر سه شنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱، نیلوفر فتحی، ساکن استان تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت تشکیل پرونده به زندان اوین منتقل شده است.

براساس این گزارش، بازداشت نیلوفر فتحی، در حالی که ای در یک دفترخانه اسناد رسمی در خیابان شریعتی تهران بسر می برد توسط ماموران وزارت اطلاعات، صورت گرفته و سپس جهت بازجویی به بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شده است.

علیرغم گذشت ۷ روز از تاریخ بازداشت اما از مصادیق حقوقی اتهام و یا علت بازداشت نیلوفر فتحی اطلاعی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۲ آبان ماه ۱۴۰۱، معصومه دینی و حسین آخوندی، شهروندان اهل کرج مرکز استان البرز، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی معصومه دینی و حسین آخوندی با تودیع وثیقه صورت گرفته و آنها باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادگاه خود باشند.

لازم به ذکر است، معصومه دینی و حسین آخوندی، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در محدوده گوهردشت کرج مرکز استان البرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و طی این دوران حسین آخوندی بین زندانهای رجایی شهر و قزلحصار کرج در حال جابجایی بود. معصومه دینی هم به زندان کچویی کرج منتقل شده بود./ به نقل از کمپین فعالین بلوچ،

-

 واکنش‌ها به اتهامات امنیتی علیه دو روزنامه‌نگار بازداشتی: «روزنامه‌نگاری را ممنوع کنید!»

مدیران مسئول روزنامه‌های شرق و هم‌میهن که سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات روزنامه‌نگاران آنها را به انتشار «اخبار جهت‌دار در رابطه با مرگ مهسا امینی» متهم کرده‌اند از عملکرد این روزنامه‌نگاران دفاع کردند.غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن روز شنبه ۷ آبان گفت، الهه محمدی، خبرنگار این روزنامه با هماهنگی مسئولان این رسانه برای پوشش تشییع جنازه مهسا امینی به کردستان رفته بوده است.هم‌زمان مهدی رحمانیان، مدیر مسئول شرق تاکید کرد که نیلوفر حامدی روزنامه‌نگار این رسانه در همه مراحل پوشش خبری جان باختن مهسا امینی با او هماهنگ بوده و رسالت خبری خود را انجام داده است.او در ادامه گفت که اتهام «آموزش خبرنگار شرق در خارج از کشور برای انتشار عکس و گزارش مرگ مهسا امینی» کذب است.سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات ایران روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای این دو روزنامه‌نگار زن را به انتشار نخستین عکس مهسا امینی روی تخت بیمارستان و «اخبار جهت‌دار» از مراسم تشییع، تدفین و تجمعات اولیه متهم کردند.آقای کرباسچی اما در واکنش به این اطلاعیه گفت: «رفتند گزارشی برای روزنامه تهیه کردند و مشابه آن گزارش نیز در خبرگزاری فارس و دیگر خبرگزاری‌ها به تفصیل و با جزئیات بیشتر تهیه شده است.»

خبر از رادیو فردا


۱۴۰۱ آبان ۷, شنبه

کشته شدن دست‌کم سه شهروند بر اثر شلیک نیروهای حکومتی در اعتراضات امروز مهاباد

هه‌نگاو

در جریان اعتراضات مردمی روز پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ (۲۷ اکتبر ۲۰۲۲) در شهر مهاباد دست‌کم سه شهروند به نام‌های کبری شیخ سقا، زانیار ابوبکری و شاهو خضری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شدند.

هه‌نگاو مطلع شده کبری شیخ سقا ۵۵ ساله اهل روستای “دی‌ملا” از توابع چوم مجیدخان و ساکن مهاباد در نزدیکی میدان ملاجامی کشته شده است.

همچنین، هر یک از شاهو خضری و زانیار ابوبکری در جریان اعتراضات امروز با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده‌اند.

شایان ذکر است یک شهروند دیگر نیز در این اعتراضات کشته شده که هه‌نگاو تا کنون قادر به احراز هویت وی نشده است.

اعتراضات امروز مهاباد متعاقب برگزاری مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی معروف به سمکو آغاز شد که طی مدت کوتاهی بیش از ۲۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمده و شماری از ادارات دولتی نظیر اداره، دارایی، کمیته امداد، شهربانی و همچنین چند بانک برای چندین ساعت در تصرف مردم بود. همچنین کلانتری ۱۱ این شهر و نیز مرکز صدا و سیما توسط مردم به محاصره در آمده بود.

بر اساس تصاویر و اظهارات شاهدان عینی، نیروهای سپاه پاسداران و یگان ویژه در جریان اعتراضات امروز بر بام عمده مراکز دولتی مستقر شده و به سوی مردم تیراندازی کرده‌اند. هه‌نگاو می‌تواند تایید کند که نیروهای حکومتی طی امروز به صورت گسترده از گاز اشک‌آور و سلاح‌ها جنگی استفاده کرده‌اند.

۱۴۰۱ آبان ۶, جمعه

خبرگزاری IRANWIRE

دکتر«شیرین فرقانی»، دندان‌پزشک تهرانی است که در تجمع روز چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در مقابل ساختمان نظام پزشکی مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفته است

او دکتر «شیرین فرقانی»، دندان‌پزشک تهرانی است که در تجمع روز چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در مقابل ساختمان نظام پزشکی مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفته است: «ما قرار بود به نظام پزشکی که خانه خودمان است، برویم و یک تجمع مسالمت‌آمیز داشته باشیم تا ببینیم چه می‌شود کرد اما نه تنها ما را به خانه خودمان راه ندادند بلکه به ما حمله کردند، گاز اشک‌آور زدند و با گلوله‌های ساچمه‌ای و پینت بال به ما شلیک کردند.»

روایت او و دو پزشک دیگر را درباره تجمع پزشکان و آن‌چه گذشت، در زیر می‌خوانید.

روز چهارم آبان بر اساس فراخوان روزهای پیش قرار بود پزشکان در حمایت از اعتراضات سراسری در ساختمان نظام پزشکی تجمع اعتراضی برگزار کنند. پزشکان می‌گویند درهای ساختمان نظام پزشکی بسته بوده است و پزشکان تجمع‌کننده مقابل ساختمان به شدت توسط نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک‌‌آور، شات‌گان و پینت‌بال  سرکوب شده‌اند.

«محمد رازی»، قائم مقام سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ پس از برخورد با این تجمع، از سمت خود استعفا داد.

او در گفت‌وگو با «ایلنا»، دو دلیل عمده برای این اقدام خود را «عدم احترام به جامعه پزشکی و هتک حرمت به پزشکانی عنوان کرد که قصد برگزاری تجمعی مسالمت‌آمیز در این سازمان را داشتند.

ساعتی بعد، «موید علویان»، رییس هیات مدیره نظام پزشکی تهران نیز استعفا داد. او در برگه استعفای خود نوشت: «به دلیل این که امکان انجام تکالیف قانونی و محوله خود را ندارم، از عضویت هیات مدیره کنار می‌روم.»

شیرین فرقانی، دندان‌پزشکی که در تجمع روز گذشته حضور داشته است، می‌گوید: «من دیروز، چهارم آبان، طبق اطلاع‌رسانی که شده بود، رفتم جلوی در نظام پزشکی. خبری نبود، یک تعدادی پراکنده جمع شده بودند. به ما گفتند چند نفر را گرفته و تجمع را به هم زده‌اند. نیروهای انتظامی هم داشتند جمعیت را پراکنده می‌کردند. ما داشتیم به خیابان‌های عقب‌تر برمی‌گشتیم که مردم جمع شده‌ بودند. ناگهان یک سری موتورسوار از روبه‌رو به طرف ما که در پیاده‌رو حرکت می‌کردیم، آمدند و بی‌هدف اسلحه را طرف من و خواهرم گرفتند و با گلوله‌های پینت‌بال و ساچمه‌ای شلیک کردند.»

او توضیح می‌دهد که آثار کبودی شلیک بر تمام بدن‌ آن‌ها دیده می‌شود و لبش ترکیده است.

این دندان‌پزشک تاکید می‌کند که این اتفاق زمانی برای آن‌ها رخ داده که هنوز تجمع و اعتراضی شکل نگرفته بوده است: «اعتراض در خیابان‌های بالاتر و پس از این ماجرا شکل گرفت. ما شعار می‌دادیم و نیروهای سرکوب با گاز اشک‌آور به ما حمله می‌کردند. مردم در خانه‌ها را باز می‌کردند و ما را در پارکینگ‌هایشان پناه می‌دادند.»

این دندان‌پزشک به دلیل خونریزی از ناحیه لب، زودتر از دیگر همکارانش تجمع را ترک کرده است. به «ایران‌وایر» می‌گوید: «مجبور شدم به مطب خودم بیایم و با کمک یکی از دوستانم، لبم را بخیه بزنم.»

او توضیح می‌دهد که قرار نبوده است در تجمع اعتراضی پزشکان و دندان‌پزشکان خشونتی رخ دهد: «قرار بود به خانه خودمان برویم، صحبت کنیم و ببینیم برای این وضعیت چه می‌شود کرد. اما حالا نه تنها ما را در نظام پزشکی، خانه خودمان راه ندادند بلکه موقع برگشتن، ما را بی دلیل هدف حمله قرار دادند.»

پزشک دیگری که نمی‌خواهد نامش عنوان شود، برای «ایران‌وایر» نوشته است: «در حال بالا رفتن از خیابان کارگر بودیم و قبل از رسیدن به سازمان نظام پزشکی، دیدیم که انبوه همکاران دارند از پیاده‌رو به سمت پایین می‌آیند. ما هم ملحق شدیم به جمع‌شان. چند تن از اساتید هیات علمی که سابقه ریاست داشتند هم حضور داشتند. جمعیت می‌گفتند که در سازمان نظام پزشکی را بسته‌اند و سرکوب شدید باعث شده است جمعیت به سمت پایین حر‌کت کنند.»

او افزوده به محض رسیدن جمعیت پزشکان به خیابان، تیراندازی به سمت آن‌ها آغاز شده است: «به سر معترضان شلیک می‌کردند، طوری که گلوله به حد فاصل دو چشمِ یکی از همکاران خانم اصابت کرد. به سمت کوچه‌ها گاز اشک‌آور شلیک می‌شد و علناً یک نفر سوار بر موتور ایستاده بود سر کوچه و همین‌طور رندوم تیراندازی می‌کرد.»

این پزشک گفته است به علت تنگی نفس شدید، نتوانسته است تظاهرات را ادامه دهد.

پزشک دیگری ضمن تایید این روایت‌ها، به «ایران‌وایر» می‌گوید: «سر خیابون هفدهم پیاده شدم. تنها بودم. چند تا خانم را دیدم، گفتم شما پزشک هستید؟ گفتند بله، در ساختمان نظام پزشکی را بستند. گفتم مگر خودشان نگفتند می‌توانید امروز بیایید برای تجمع، در را چرا بسته‌اند؟! حرفم نصفه ماند. یک دفعه شروع به تیراندازی به طرف ما کردند. من که غافل‌گیر شده بودم، فقط دویدم و پشت یک ماشین سنگر گرفتم. بعد دیدم آن طرف‌تر، چند نفر جلوی یک خانه که در آن را باز کرده بود، جمع شدند. یک خانم دکتر پایش تیر ساچمه‌ای خورد، دو تا هم پینت‌بال پشت قفسه سینه‌اش زده بودند. می‌گفت دارم می‌سوزم. ولی بیشتر از عصبانیت و خشم بود که داشتیم می‌سوختیم. راستش وقتی در نظام پزشکی را بسته دیدم، احساس یتیم بودن کردم. درد این احساس بیشتر از درد گلوله ساچمه‌ای بود.»

گزارش سی‌ان‌ان از آخرین ساعات زندگی نیکا شاکرمی؛ یک شاهد: ماموران دستگیرش کردند

خبرگزاریVOA

 

شبکه خبری «سی ان ان» در روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر گزارشی تحقیقاتی را در مورد مرگ نیکا شاکرمی پخش کرد. در این گزارش سعی شده که تا حد ممکن مشخص شود که او در شب ۲۰ سپتامبر کجا بوده و چه می کرده است.

پس از مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ ساله اهل سقز به هنگام بازداشت توسط پلیس اخلاق، اعتراضاتی شکل گرفت که به تدریج در سراسر ایران گسترده شد و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شد. ادامه این اعتراضات به مرگ تعداد زیادتری از جمله فهرست بلندبالایی از زنان و دختران جوان، منجر شد.

یکی از این دختران قربانی، نیکا شاکرمی دختر ۱۶ ساله‌ای بود که مقامات ایرانی درباره‌ مرگش علل مختلفی را ذکر کردند. ابتدا گفتند که مرگ او ربطی به اعتراضات ندارد و او از پشت بام یک خانه سقوط کرده است. ولی بعد ادعا شد که او خودکشی کرده است.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر گزارشی تحقیقاتی را در مورد مرگ نیکا شاکرمی پخش کرد. در این گزارش که با بررسی بیش از ۵۰ ویدیو از شب ۲۰ سپتامبر و صحبت با کسانی که آن شب با نیکا بوده اند تهیه شده، سعی شده که تا حد ممکن مشخص شود که او در شب ۲۰ سپتامبر کجا بوده و چه می کرده است.

آن چه مسلم است این که نیکا در شب ۲۰ سپتامبر در تظاهرات اعتراضی حضور فعالی داشته. در یکی از ویدئوها او در حالی که در میانه‌ تظاهرات روی یک کانتینر زباله ایستاده و با شور و حرارت روسری شعله‌ورش را بالای سر می‌چرخاند، دیده می‌شود.

ویدیویی دیگر او را ساعت ۷ شب بیستم سپتامبر کنار پارک لاله در میان گروهی از جوانان معترض نشان می‌دهد که از راه دور به ماموران ضد شورش سنگ پرتاب می‌کند.

بنا به تحقیقات سی‌ان‌ان به نظر می‌رسد که او با آمدن ماموران بیشتر از طریق بلوار کشاورز و خیابان وصال شیرازی به سوی خیابان انقلاب می رود و پیش از ساعت ۸ شب تماسی تلفنی برقرار می‌کند.

با تاریک شدن هوا حضور ماموران بیشتر می‌شود و نیروهای امنیتی به محلی که نیکا آن‌جاست می رسند. در یکی از ویدیوها می بینیم که معترضان توسط ماموران لباس شخصی دستگیر می‌شوند.

یکی از تظاهر کنندگان به سی‌ان‌ان گفته است: «خودم دیدم که پلیس زنان رو با باتون می‌زد. خیلی از آنها رو گرفتن و بردنشون تو وَن‌های پلیس»

ویدیویی دیگر، که از داخل یک خودرو گرفته شده، نیکا را در ساعت ۸:۳۷ دقیقه همان شب نشان می‌دهد که سعی می کند خود را در بین ماشین‌هایی که در ترافیک مانده‌اند از چشم ماموران پنهان کند. صدای زنی شنیده می‌شود که می‌گوید: «تکون نخور! تکون نخور!»

این آخرین ویدیویی است که نیکا در آن دیده می‌شود. سرنشین خودرویی که فیلم از درون آن گرفته شده به سی‌ان‌ان گفت: «چند تا مامور هیکلی اومدن و گرفتنش… خودم دیدم که گرفتنش و انداختنش تو ماشین.»

بنا به تحقیقات سی‌ان‌ان در این ساعت نیروهای امنیتی همه جا بوده‌اند و نیکا کاملا در محاصره نیروهای پلیس بوده است.

بنا بر گواهی فوتی که در بی‌بی‌سی فارسی منتشر شده و سی‌ان‌ان هم اصالت آن را تایید می‌کند، نیکا صبح روز بعد یعنی ۲۱ سپتامبر فوت کرده بوده. در این گواهی دلیل فوت «صدمات متعدد ناشی از اصابت جسم سخت» عنوان شده است.

ولی خانواده نیکا تا ۱۰ روز بعد از مرگ او با خبر نشدند. مادر و خاله نیکا در مصاحبه‌هایشان گفته‌اند که منابع موجه به آن‌ها گفته‌اند که نیکا در آن ده روز در بازداشت بوده است.

اما بعد مقامات دولتی یک ویدیوی دریافت‌شده از دوربین مداربسته‌ای را منتشر کردند و مدعی شدند که نیکا دیروقت همان شب با سقوط از این ساختمان کشته شده و موضوع ربطی به اعتراضات نداشته است. در این ویدیو دختری آرام را می بینیم که از سر یک کوچه به سمت ساختمان می‌آید، زنگ می زند. در باز می شود و او به داخل ساختمان می‌رود. مقامات نگفته‌اند که چه کسی و به چه دلیل او را به پایین ساختمان پرت کرده است و سی‌ان‌ان می‌گوید که نمی‌تواند روز فیلم‌برداری و هویت دختری را که در فیلم دیده می شود، تایید کند.

مادر نیکا می گوید که این دختر، نیکا نیست و سی‌ان‌ان هم معتقد است که به نظر نمی‌رسد این دختر آرام همان دختری باشد که چند ساعت قبل در ویدیوهای بررسی شده چنان حضور پر شور و هیجانی داشته است.

مقامات ایران به سوالات سی‌ان‌ان در مورد این که آیا نیکا هرگز در ساعات پیش از مرگش در بازداشت پلیس بوده است یا نه، پاسخی نداده‌اند.

سی‌ان‌ان گزارش تحقیقاتی اش را چنین به پایان می‌برد: «آن چه مشخص است این که نیکا در مرکز تظاهراتی که توسط پلیس سرکوب شد، حضوری فعال داشته است.»

-

 آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری  پنجم آبان ۱۴۰۱...



حمله مأموران به مراسم چهلم نیکا شاکرمی؛ مادر نیکا: پرپر شدنت بذر آزادگی را شکوفا کرد

خیرگزاری VOA

سخنرانی نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در مراسم چهلم او، پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱

 

مادر نیکا شاکرمی در مراسم چهلم این نوجوان ۱۶ ساله جان‌باخته در جریان سرکوب اعتراضات سراسری گفت که وقتی می‌بیند کشته شدن دخترش «بذر پاک تفکر و آزادگی» را در دل دیگران شکوفا می‌کند، «شکرگزار» می‌شود.نسرین شاکرمی، روز پنج‌شنبه در مراسم چهلم دخترش در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان، در سخنانی گفت: «نیکای من، غمگین‌ترین و شکسته‌ترینم برای رویاهای در خاک خفته‌ات. تا ابد در عذابم برای رنج‌هایت.»

او اضافه کرد: «اما دلبندم، وقتی می‌بینم با پرپر شدنت بذر پاک تفکر، آزادگی، شهامت و شرافت در دل عزیزانی دیگر شکوفا می‌شود، خوشحالم و شکرگزار.»

سخنرانی مادر نیکا شاکرمی در چهلمین روز کشته شدن او با وجود جو شدید امنیتی

 دانلود 

این مراسم با حمله نیروهای حکومتی به حاضران مواجه شد و مأموران به مردم شلیک کردند.

یک منبع آگاه در این باره به صدای آمریکا گفت، پس از سخنان مادر نیکا شاکرمی در مراسم و شعار دادن حاضران، مأموران حکومتی پل مواصلاتی جاده و آرامستان حیات‌الغیب را به قصد بازداشت حاضران بسته‌اند، اما با مقاومت مردم مواجه شده‌اند.

به گفته این منبع نزدیک به خانواده شاکرمی، مأموران حکومتی با شلیک تیر ساچمه‌ای عده‌ای از حاضران را زخمی کرده‌اند و جو به‌شدت امنیتی بوده است.

در این مراسم مردم از شهرهای کوهدشت، خرم‌آباد، ویسیان و معمولان حضور داشته‌اند و مردم علاوه بر هم‌خوانی ترانه «دایه دایه وقت جنگه»، شعارهایی از جمله «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» داده شده است.

به گفته این منبع آگاه، مأموران امنیتی گوشی شماری از حاضران را پس از مراسم توقیف کرده‌اند.

شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم چهلم نیکا شاکرمی، پس از حمله مأموران، با پرتاب سنگ با آنها مقابله کردند.

 

حاضران در مراسم چهلم نیکا شاکرمی همچنین شعار «این همه لشکر آمده، به عشق نیکا آمده» و «آزادی آزادی آزادی» داده‌اند.

شماری از زنان شرکت‌کننده در این مراسم حجاب اجباری نیز خود را از سر درآورده‌اند.

 

 

معترضان در مراسم نیکا شاکرمی شعار دادند: «لرستان تا کردستان، جانم فدای ایران»

 

 

گزارش‌های تصویری حاکی از آن است که روز پنج‌شنبه پنجم آبان، معترضان در خرم‌آباد شعار می‌دهند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن» و «ما همه نیکا هستیم، بجنگ تا بجنگیم.»

پیشتر خانواده نیکا شاکرمی، مراسم چهلم او بعدازظهر پنج‌شنبه بر مزار او در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان برگزار شد.

 

هم‌زمان با برگزاری مراسم چهلم نیکا شاکرمی در لرستان، دانشجویان معترض در دانشگاه آزاد تهران نیز راهپیمایی کردند و شعار دادند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن.»

 

  • گزارش پژوهشی سی‌ان‌ان از کشته شدن نیکا شاکرمی

شبکه خبری سی‌ان‌ان در یک گزارش پژوهشی با تحلیل ۵۰ ویدئو و گفت‌وگو با شش شاهد، نوشت که نیکا شاکرمی چند ساعت پیش از آن که ناپدید شود، به دست پلیس تعقیب و سپس بازداشت شده است.

مقامات جمهوری اسلامی ادعا کرده‌اند که نیکا شاکرمی با پریدن از روی یک پشت‌بام خودکشی کرده است.

سی‌ان‌ان با انتشار تصاویری از اعتراضات ایران، نیکا شاکرمی را یکی از چهره‌های شاخص در اعتراضات معرفی می‌کند و با استناد به ویدئویی، می‌گوید او حین فرار از مأموران پشت یک ماشین قایم شده و می‌گوید «حرکت نکن! حرکت نکن!»

 

 

  • اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

۱۴۰۱ آبان ۵, پنجشنبه

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط همسرش در ساوجبلاغ

خبرگزاری هرانا

 

روز چهارشنبه ۴ آبان ماه، یک زن ۲۲ ساله، در ساوجبلاغ، استان البرز به بهانه اختلافات خانوادگی توسط همسرش به قتل رسید. متهم به قتل توسط پلیس بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از عصر ایران، روز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، یک زن ۲۲ ساله توسط همسرش در ساوجبلاغ به قتل رسید.

علی سلیمانی، فرمانده انتظامی شهرستان ساوجبلاغ البرز در این خصوص گفت: “روز گذشته ساعت ۱۵ خبری مبنی بر کشف جسد یک خانم جوان در اطراف کردان به مرکز پیام پلیس آگاهی شهرستان ساوجبلاغ اعلام و کارآگاهان برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.”

وی افزود: “بررسی های ابتدایی پلیس حاکی از این بود که مقتول بر اثر اصابت ضربه به سر فوت شده است.”

علی سلیمانی، با بیان اینکه «قاتل در کمتر از ۶ ساعت توسط پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر شد»، اظهار کرد: “در تحقیقات تکمیلی متهم ضمن اعتراف به انجام قتل، انگیزه خود را اختلافات شدید خانوادگی اعلام کرد و وی پس از تکمیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.”

 

-

بازداشت یک زوج بهائی در کرمان

بنا به گزارش رسیده به ایران وایر، روز دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱، ماموران اداره اطلاعات کرمان به منزل یک زوج جوان بهائی به نام شایان غلامی و شقایق بهرامی یورش برده و پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی، این دو جوان محروم از تحصیل بهائی را به بازداشت‌گاه اداره اطلاعات منتقل کردند. 

تاکنون هیچ اطلاعی از اتهام و وضعیت این دو شهروند بهائی در دست نیست. قابل ذکر است، پدر بزرگ و مادر بزرگ شایان غلامی در سال ۱۳۵۹ در روستای نوک بیرجند پس از آنکه حاضر نشدند از اعتقاد دینی خود برگردند، توسط افرادی متعصب سوزانده و به قتل رسیدند.همچنین، دایی شقایق بهرامی از شهدای بهائی جنگ ایران و عراق است. 

-

 لیلی کرمی، شهروند بهائی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ منتقل شد...

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه ۴ آبان ماه، لیلی کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز توسط نیروهای اداره اطلاعات در منزل بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. ماموران ضمن تفتیش منزل، شماری از وسایل شخصی وی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ را ضبط کرده و با خود بردند.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، لیلی کرمی، شهروند بهائی در شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد.یک منبع نزدیک به خانواده خانم کرمی در این خصوص به هرانا گفت: “لیلی کرمی، ساعت ۶ صبح، توسط ۶ نفر از نیروهای اداره اطلاعات در منزل بازداشت شد و ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از وسایل شخصی وی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ را ضبط کرده و با خود بردند.”تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

۱۴۰۱ آبان ۴, چهارشنبه

-

«آنالنا بربوک»، وزیر خارجه آلمان امروز طی یک رشته توییت تاکید کرد که روابط این کشور با جمهوری اسلامی مورد بازنگری قرار خواهد گرفت. 

او در این رابطه تاکید کرد: «رژیم روز بە روز با خشونت بیشتری عمل می‌کند. ما پیش‌تر هم روابط خود را محدود کردە بودیم، اما با دولتی کە این‌گونه غیر انسانی رفتار می‌کند، نمی‌توان روابط معمولی داشت.»آنالنا بربوک همچنین خبر داد که دریافت ویزای اتحادیه اروپا برای بستگان افراد مسئول در جمهوری اسلامی، سخت‎تر خواهد شد و افزود: «در سطح ملی، صدور ویزا را برای دارندگان پاسپورت رسمی، محدود خواهیم کرد و ورود را برای افراد فهرست شده در اتحادیه اروپا را دشوارتر خواهیم کرد.»

وزیر امور خارجه آلمان همچنین در واکنش به سرکوب‌های خشن معترضان توسط نیروهای امنیتی ادامه داد: «مسئولین نباید از عواقب سرکوب‌های خشونت‌آمیز در امان باشند. برای این منظور باید مدارک جمع‌آوری شود. بر همین اساس ما به تعهدهایمان به شورای ویژه حقوق بشر پایبد خواهیم بود و از سازمان‌های غیردولتی در مستندسازی جنایات حمایت خواهیم کرد.»در همین رابطه روز گذشته نیز پارلمان بریتانیا صحنه به چالش کشیدن دولت این کشور در خصوص رابطه با جمهوری اسلامی بود.

نمایندگان پارلمان بریتانیا ضمن طرح «سوال فوری» از معاون وزارت خارجه که در مجلس حاضر بود، درباره گزارش‌هایی سوال کردند که در ارتباط با تلاش اعضای خانواده‌ مقام‌های جمهوری اسلامی برای دریافت پاسپورت بریتانیا دریافت کرده‎اند.باب استوارت، نماینده محافظه‌کار پارلمان گفت که «شایعات قابل توجهی» وجود دارد حاکی از این که وابستگان قدرت در ایران تلاش می‌کنند لندن را به «مکانی برای پناه گرفتن» تبدیل کنند و به همین دلیل در حال تقاضا برای دریافت گذرنامه بریتانیایی هستند.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به نمایندگان وعده داد که بریتانیا تبدیل به پناهگاهی برای مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان آن‎ها نخواهد شد.نخست وزیر کانادا نیز ضمن اعلام حمایت از اعتراضات اخیر در ایران در حساب کاربری‎اش در توییتر نوشت: «می خواهم به صراحت بگویم: ما در کنار شما هستیم.»


مهشید ناظمی: در زندان به خواهرم آب و غذا و دارو نمی‌دهند

پوران ناظمی، فعال مدنی در ایران

خبرگزاری VOA

خواهر پوران ناظمی می‌گوید این زندانی سیاسی که شش روز است در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود او روز سه‌شنبه در تماسی گفته مسئولان زندان به او آب و غذا و دارو نمی‌دهند.مهشید ناظمی، خواهر پوران ناظمی فعال حقوق بشر محبوس در اوین، روز سه‌شنبه سوم آبان در پیامی ویدئویی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده، می‌گوید خواهرش روز سه‌شنبه در تماس تلفنی کوتاهی در حالی که «به سختی قادر به صحبت کردن بوده» اعلام کرده که مقامات زندان «از دادن دارو، غذا و حتی آب» به او خودداری می‌کنند و «اصلا شرایط خوبی ندارد و به او رسیدگی نمی‌شود.»

 

 

خانم ناظمی تأکید کرده است که خواهرش در این تماس کوتاه حال خوبی نداشته و به سختی صحبت می‌کرده است.

مهشید ناظمی خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی تأکید می‌کند: «اگر از کشتار معترضان، دانش‌آموزان، دانشجویان و نخبگان فارغ شدید، لازم است به شما بگویم پوران خواهر من دیگر آن دختر بچه ۱۴ ساله‌ای نیست که به خاطر سرودن چند بیت شعر اعتراضی ببرید شکنجه کنید به او آسیب برسانید و صدایش هیچ جایی نپیچد و آب از آب تکان نخورد!»

او همچنین می‌افزاید: «تا زمانی که خواهر مرا در انفرادی نگه می‌دارید من محکم این جا نشسته‌ام و اطلاع‌رسانی می‌کنم و سلامت جانی خواهر من به عهده شخص شما و گماشته‌های شما در زندان اوین است.»

این نویسنده و فعال حقوق بشر زندانی به بیماری سرطان مبتلا است.

پوران ناظمی، یکی از ۱۴ زن امضاکننده نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا، مأموران زن در یگان ویژه را خطاب قرار داد و گفت: «آیا شمایی که می‌بینید یکی از همکارانتان از افراد همین گارد دختر جوانی را در خیابان مورد تعرض و دستمالی قرار می‌دهد، فکر می‌کنید در راهرو و آسانسور تنها باشید، به شما رحم می‌کند؟»

این فعال حقوق بشر، در ویدیویی که شنبه ۱۶ مهر، پیش از بازداشت ضبط کرده و نسخه‌ای از آن پس از بازداشت او در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، گفته بود که به خاطر آینده و این که نمی‌خواهد بچه‌های ایران آنچه را خود او تجربه کرده، تجربه کنند، گفته بود: «ما باید به خاطر آن روزها بجنگیم. خوشبختی چیزی نیست که دو دستی تقدیم‌مان کنند.» این فعال حقوق بشر که اکنون زندانی است، می‌گوید: «من آگاهانه رفتم و هر خطری را هم به جان می‌خرم، دانسته و از هیچ چیز هم نمی‌ترسم. درست است که بیمارم و نگرانید که بیماری‌ام عود نکند. اما من مطمئنم یک نیروی خارق‌العاده، خدا، مواظب ما است.»

خانم ناظمی همچنین درباره آتش‌سوزی در اوین و حمله به زندانیان به صدای آمریکا گفته بود که بر اساس اخباری که به او رسیده، مقامات زندان به زندانی‌های در حال فرار پرتابه آتش و دود شلیک کردند و «در این روزها هر چه را که ما از طرف حکومت می‌بینیم فقط فاجعه است.»

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 22 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق زنان:فریده فراعی

نوای نای (دفتر شعر ترمه از نصرت رحمانی): لیلا رمضان

گزارش نقض حقوق محیط زیست: فرشته خیام

گزارش هفتگی نقض حقوق ورزش و ورزشکاران:طیبه نجاتیان

نوای نای (یادبودی از شهدای راه ازادی): سپهر رضایی شایان

صرفا جهت اگاهی(ماده۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران):حسن حمزه زاده

گزارش هفتگی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:میلاد ترقیبی

معرفی ورزش (جودو): سینا اشجعی

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 23 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق کار و‌کارگر:عبدالمجید بازداران

گلبانگ ( شعری از فریبا صفری نژاد):شراره هادیزاده رییسی

انسان و محیط زیست( افزایش چشمگیر پسمانده های پلاستیکی): نادیا مشرف

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان و دانشجو: سیاوش نوروزی

نوای نای( شیخ و دختر از بینش پژوه): سپهر رضایی شایان

صدای زنان(تداوم اعتراضات در پی کشته شدن اسرا پناهی دختر دانش اموز):فریده فراعی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان:شراره هادیزاده رییسی

نوای نای (وطن از مونا برزویی)

صرفا جهت اگاهی(بررسی ماده۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی): حسن حمزه زاده

گزارش نقض حقوق محیط زیست :فرشته خیام

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 24 اکتبر 2022

چرایی سرکوب معترضین: صادق فرخی قصر عامری

حق اعتراض (جنبش مردم،اعتراض یا انقلاب؟): جهانگیر گلزار

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 25 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق محیط زیست : نادیا مشرف

گلبانگ(وعده از ایرج میرزا):شراره هادیزاده رییسی

صرفا جهت اگاهی(ماده۱۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران):حسن حمزه زاده

گزارش هفتگی نقض حقوق کار و کارگر:رضا حاتمی

نوای نای( بیانیه کانون نویسندگان ایران در همبستگی با دانشجویان و مردم معترض):زهرا رهایی

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:سردار کرمی

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

سرای سخن (قصه ای از نیره رهگذر): فرشته خیام

بیانیه روشنفکران فرانسوی در حمایت از اعتراضات مردم در ایران:رضا حاتمی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 26 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

گلبانگ(برای…) وحید چرخ انداز یگانه

ستاره ای در تبعید ( کیمیا علیزاده):زهرا باجلان

گزارش نقض حقوق کار و کارگر:سیاوش نوروزی

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان دانشجو: سیاوش نوروزی

نوای نای( جنگ بس…) طیبه نجاتیان

گزارش نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی:حسن حمزه زاده

روز جهانی ریشه کنی فقر:مرجان شعبان نژاد

گلبانگ(شعری از حسین مفیدی فر):مرضیه مهدیه

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:لیلا رمضان

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 27 اکتبر 2022

حق تظاهرات (روز جهانی بدون خشونت) :فریده فراعی،حسن حسن زاده مهر آملی

حق اعتراضات(بررسی نقاط قوت و ضعف جنبش جاری): محمدرضا راعی

برنامه پانصد و سی و پنجم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 28 اکتبر 2022

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان ادیان:شراره هادیزاده رییسی

گلبانگ(تو انسان باش نمیخواهد مسلمان باشی):کوثر ولیزاده

گزارش نقض‌حقوق محیط زیست:سپهر رضایی شایان

گزارش هفتگی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی: زهرا رهایی

صرفا جهت اگاهی (کنوانسیون ورزش علیه آپارتاید بخش دوم):سپهر رضایی شایان

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: عبدالمجید بازداران و سیاوش نوروزی

اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱: سپهر رضایی شایان

۱۴۰۱ آبان ۳, سه‌شنبه

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دو دانشجو در تهران/ آزادی دو شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه در سنندج و خرم‌آباد

اعتراض‌های سراسری

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیروهای امنیتی در تهران، دستکم یک دانشجو و استاد دانشگاه را بازداشت کردند. همچنین، در خرم آباد، سنندج، دو تن از شهروندان بازداشتی پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ صبح امروز یکشنبه یک آبان ماه ۱۴۰۱، محمد ملانوری، دانشجوی مقطع دکترای اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف واقع در تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

براساس این گزارش، به دستور رئیس دانشگاه صنعتی شریف از ورود این دانشجو به مخل تحصیل خود ممانعت بعمل آمده بود و وقتی که محمد مانوری به این رویه اعتراض کرد و درگیری لفظی بین او و واحد حراست دانشگاه بوجود آمد و در نهایت پس از تماس آنها با فوریتهای پلیسی ۱۱۰ و حضور ماموران امنیتی این دانشجو پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از وضعیت محمد ملانوری، اطلاعی در دسترس نیست.

در خبری دیگر همچنین، شورای صنفی دانشگاه‌های کشور اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، فاطمه‌ مشهدی عباس، استاد بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از علت بازداشت، مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده فاطمه مشهدی عباس، اطلاع دقیقی در دست نیست.

در ادامه نیز، روز شنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، قاسم فاضلی کیا، ساکن شهر خرم آباد مرکز استان لرستان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.‌

براساس این گزارش، اتهام تفهیم شده به قاسم فاضلی کیا در مراحل بازپرسی (اجتماع و تبانی)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) عنوان شده است.

لازم به ذکر است، قاسم فاضلی کیا، رئیس انجمن دیدبان آزادی و توسعه لرستان، اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهر خرم آباد، بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بود.

وبسایت کُردپا نیز اعلام کرد؛ روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، ماهرو هدایتی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان و فعال حقوق زنان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت زندان مرکزی سنندج آزاد شد.‌

این فعال حقوق زنان، در تاریخ ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت و به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهر منتقل شده بود.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به ماهرو هدایتی اطلاعی در دست نیست.‌

بازداشت یک زوج بهائی در کرمان

خبرگزاری هرانا

– شقایق بهرامی و شایان غلامی، زوج بهائی ساکن کرمان، روز دوشنبه ۲ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت، اقدام به تفتیش منزل این شهروندان کردند.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱، شقایق بهرامی و شایان غلامی، شهروندان بهائی توسط نیروهای امنیتی در کرمان بازداشت شدند.

 

یک منبع مطلع در خصوص وضعیت این شهروندان به هرانا گفت: “این زوج بهائی پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمان منتقل شدند. پیگیری خانواده ها در خصوص وضعیت این شهروندان تا کنون بی نتیجه مانده است.”

در زمان بازداشت، ماموران ضمن تفتیش منزل شماری از لوازم شخصی این شهروندان را ضبط کرده و با خود بردند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم ۱۰ شهروند از جمله پنج دانشجو در شهرهای شیراز، مازندران، آبدانان، زاهدان و ساوه

اعتراض‌های سراسری

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی 

نیروهای امنیتی در شیراز، مازندران، آبدانان، زاهدان و ساوه، دستکم ۱۰ شهروند از جمله پنج دانشجو را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، رضا اعتباری نژاد، پس از اتمام بازجویی ها با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.‌به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز سه شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، بهنیا جانباز و آیناز فولادوند، دو دانشجوی ساکن شیراز مرکز استان فارس پس از بازداشت در جریان اعتراضات سراسری در این‌ شهر به زندان عادل آباد منتقل شدند.‌

 

یک منبع مطلع و نزدیک به این افراد گفت:”علیرغم پیگیریهای مستمر و تعیین وکیل برای انجام کارها اما بازپرسی دادسرا پاسخ مشخصی نمی دهد و این بلاتکلیفی در حالی ادامه پبدا کرده و قرار پرونده در حال حاضر وثیقه است اما این افراد بطور بلاتکلیف در زندان بسر می برند.”

همچنین، روز شنبه ۳۳ مهر ماه ۱۴۰۱‌، مریم دریسی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهرستان ساوه از توابع استان مرکزی، در جریان اعتراضات سراسری در شهر شیراز مرکز استان فارس بازداشت و به زندان عادل آباد منتقل شده است.‌

یک منبع مطلع در تشریح این خبر به حقوق بشر در ایران گفت:”مریم دریسی ابتدا به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات شیراز منتقل شده بود و پس از حدود ۷ روز به زندان عادل آباد این شهر منتقل شد.”

تا این لحظه از مصادیق حقوقی اتهامات و ارگان بازداشت کننده مریم دریسی اطلاعی در دست نیست.

وبسایت حال وش هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، ایوب شهنوازی، همایون ریگی، به همراه ۳ تن دیگر از برادران خود با نام نامشخص و فامیلی ریگی، توسط نیروهای لباس شخصی در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، بازداشت شدند.

در این گزارش به نقل از یک‌منبع مطلع آمده است که همایون ریگی و ایوب شهنوازی، در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در مسیر جاده زاهدان به سمت شهرستان زابل در ایست بازرسی منطقه کوله سنگی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس ماموران امنیتی با یورش به منزل پدری همایون ریگی، ۳ برادر دی را بازداشت کردند.‌”

علیرغم‌ پیگیری های صورت گرفته از سوی خانواده این افراد برای اطلاع یافتن از وضعیت آنها، مصادیق و نوع اتهامات، اما تا این لحظه هیچ ارگانی پاسخگوی آنها نبوده است.

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ با انتشار اخباری اعلام کرد؛ در ساعات پایانی شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، شیوا پاشا، دانشجوی رشته زبان روسی در دانشگاه مازندران، هنگام خروج از محل سکونت خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

علیرغم گذشت ۲۴ ساعت از تاریخ بازداشت شیوا پاشا، اما از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.‌

وبسایت کُردپا نیز در خبری اعلام کرد؛ امروز یکشنبه ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، علی محمدی، ساکن روستای جابرانصار از توابع شهرستان آبدانان، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، علت بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات علی محمدی، اطلاعی در دسترس نیست.

همچنین، طی روزهای اخیر، رضا اعتباری راد، ساکن ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.‌

علیرغم‌ آزادی رضا اعتباری راد با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.

کبودی پائین چشم و بانداژ شدن دست راست رضا اعتباری راد حکایت از ضرب و شتم شدید وی در دوره بازداشت او بوده است.

لازم به ذکر است، طی روزهای گذشته، رضا اعتباری راد، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهر ارومیه بازداشت شده بود.

این فعال مدنی، پیشتر هم در تاریخ ۳۵ تیر ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات به خشک شدن دریاچه ارومیه به همراه چند تن دیگر از شهروندان ساکن ارومیه توسط ماموران امنیتی بازداشت و سپس چندی بعد آزاد شده بود.

خشونت خانگی؛ بازداشت متهم به قتل همسر و فرزندش در کرج

خبرگزاری هرانا

– رئیس پلیس آگاهی البرز از بازداشت مردی خبر داد که متهم است همسر و فرزند خردسالش را در کرج به دلیل اختلاف خانوادگی به قتل رسانده است.به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، رئیس پلیس آگاهی البرز گفت: شخصی که اقدام به قتل همسر و کودک خردسالش کرده بود، بازداشت شد.

 

محمد نادربیگی افزود: “پانزدهم مهرماه سال جاری مردی با مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ تماس و از قتل خواهر و خواهرزاده اش خبر داد. بررسی های اولیه کارآگاهان حاکی از آن بود که مقتول یک خانم ۲۸ ساله است و به همراه فرزند خردسالش با شیوه خفگی به قتل رسیده بودند.”

نادربیگی تصریح کرد: “ارتکاب جرم توسط همسر مقتول برای پلیس محرز گردید و وی پس از بازداشت، ضمن اعتراف به قتل رساندن همسر و فرزندش، علت انجام آنرا اختلاف خانوادگی بیان کرد.”

روایت آتش سوزی در زندان اوین از زبان نرگس محمدی، زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر

نرگس محمدی
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی 

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین در نامه ای سرگشاده روایتی را از فاجعه آتش سوزی در زندان اوین به رشته تحریر در آورده است.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ عصر شنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی آتش سوزی گسترده در بخشی از زندان اوین منجر به خسارات جانی و مالی گسترده ای شد. اما زنان این آتش سوزی و مصادف بودن آن با اعتراضات سراسری و شواهدی که افراد مطلع از قبل از این فاجعه می گویند نشان از یک برنامه ریزی از سوی مسئولان و یا افراد صاحب قدرت در این زندان دارد.

 

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان اوین در یک نوشته کل آنچه که قبل و هنگام وقایع آتش سوزی در زندان اوین رخ داده را به رشته تحریر در آورده است.

متن تنظیم شده این زندانی سیاسی به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر در ادامه می آید:

“روز شنبه ٢٣ مهرماه اعزام‌های صبح به بیمارستان کنسل شد و دلیل آن اعلام نشد. ظهر ٣ بار صدای آژیر زندان به صدا در آمد که بی‌سابقه بود. ساعت ٩ شب ناگهان صدای شلیک پی‌در‌پی گلوله از داخل زندان همه را بهت‌زده کرد. صدای شلیک گلوله از تمام اطراف زندان بلند شده بود. صدای انفجارها، ساختمان و شیشه را می‌لرزاند. صدای شلیک غیرقابل شمارش بیش از ٢ ساعت طول کشید.

فریاد زندانیان با شعار «مرگ بر ستمگر» از بندهای مجاور بند زنان به گوش می‌رسید. ما هم در بند زنان شعار می‌دادیم. شعار در زندان طنین‌انداز شده بود. از سمت راست اطاقمان، درست زیر تپه، موتورهای گارد ضدشورش با سر و صدای مهیب عبور می‌کردند. از سمت چپ اتاق و آشپزخانه اندرزگاه ۴ صدای نیروهای امنیتی به وضوح شنیده می‌شد که بالای پشت‌بام بند مجاور مردان حرکت کرده و فریاد می‌زدند اگر سرتان را بیرون بیاورید شلیک خواهیم کرد. آنها بند مجاور را هم تهدید می‌کردند که در حال شعار دادن بودند. گارد فریاد می‌زد (اگر داخل نروی با گلوله مخت را داغون می‌کنم) و ناگهان صدای گلوله.

از تصور شلیک گلوله به زندانیان دست بسته، قلبم فشرده می‌شد و نفسم بند می‌‌آمد.

صدای انفجار، گلوله، فریاد تهدید به مرگ و شلیک به مغز، فریادهای هولناک گارد در تمام بند می‌پیچید. به حیاط نگهبانان که تعدادی از همبندی‌هایم بودند رفتم. زمانی که ریاست سازمان زندان‌ها و ٨ نفر همراهانش وارد بند شدند و ریاست حفاظت زندان و نیروهایش روی دیوار حیاط ایستاده بودند، ناگهان گارد ضدشورش وارد حیاط شد و در را بستند. ریاست حفاظت زندان داد می‌زد شما حق ورود به این بند را ندارید و دستور می‌داد که درهای بند به هیچ وجه باز نشود. وضعیت هولناک بود. نیروهای سرکوب از هم پیشی می‌گرفتند و قابل کنترل نبودند. گارد گویا حتی مسئولان زندان و سازمان را نمی‌شناختند و به دستورات آنها وقعی نمی‌نهادند. شعله‌های آتش دیده می‌شد.

گاز اشک‌آور درست پشت در بند شلیک می‌شد. ناچار از اسپری، سیگار و سوزاندن روزنامه‌ها استفاده کردیم تا بتوانیم دوام بیاوریم. صدای مردم را از طرف اوین می‌شنیدیم. صدای شعارها به ما می‌رسید و ما هم فریاد «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر استبداد»، «آدم‌کش دیگر نکش»، «بی‌شرف، زندانی رو نزن» سر می‌دادیم.

اما وقایعی قبل از این اتفاق روی داده بود که ممکن است دلالت بر آگاهی زندان از این ماجرا داشته باشد.

از یک هفته پیش از این اتفاق، تحرکاتی در بند وجود داشت. درب مابین راهرو بند و راهرو کارکنان بسته و قفل شد و دریچه‌ای روی آن تعبیه شد تا کارها از آن طریق انجام شود و زندانیان نتوانند به راهرو خروجی دسترسی داشته باشند.

۳روز پیش از واقعه، کپسول‌های آتش‌‌خاموش‌کن به دستور ریاست زندان و به بهانه پر کردن، از بند خارج شد.

به هر حال با توجه به مجموعه شرایط حاکم بر زندان و آنچه آن شب همه ما شاهد بودیم که زندان بی‌شباهت به میدان جنگ نبود و نیروهای امنیتی و نظامی از زمین و بالای پشت‌بام‌ها، بندها را به محاصره گرفته بودند و زندانیان به شلیک گلوله تهدید می‌شدند و صدها گلوله شلیک شد و انفجارهای مهیبی رخ داد و همینطور مبهم و محل تردید بودن دلیل این وقایع هولناک و شنیدن خبر کشته‌ شدن ده‌ها زندانی از منابع خبری زندان و ضرب و شتم شدید زندانیان (سیاسی و عادی)، حمله به بندهای سیاسی و ضرب و شتم و انتقال آنها به مکان‌های معلوم و نامعلوم، انتقال بیش از ٩٠٠ زندانی و تداوم شرایط به شدت امنیتی، اینجانب نگرانی خود از تکرار چنین وقایعی را اعلام نموده و از مراجع حقوق بشری، عفو بین‌الملل، گزارشگران ویژه حقوق بشر و کمیساریای عالی حقوق بشر و کمیسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا درخواست دارم وضعیت زندانیان را مورد توجه جدی قرار دهند و دولت ایران را موظف به حفظ جان و سلامت آنها نمایند.

با توجه به شرایط کشور ایران و گسترش اعتراضات عمومی، بیم آن می‌رود که برخی منابع امنیتی  نظامی با بهره گرفتن از وقایع ساختگی و شرایط موجود، جان برخی از زندانیان سیاسی در زندان‌ها را به خطر انداخته و ناشی از ناآرامی‌ها اعلام نمایند.

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دو دانشجو در تهران/ آزادی دو شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه در سنندج و خرم‌آباد

اعتراض‌های سراسری

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیروهای امنیتی در تهران، دستکم یک دانشجو و استاد دانشگاه را بازداشت کردند. همچنین، در خرم آباد، سنندج، دو تن از شهروندان بازداشتی پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ صبح امروز یکشنبه یک آبان ماه ۱۴۰۱، محمد ملانوری، دانشجوی مقطع دکترای اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف واقع در تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

براساس این گزارش، به دستور رئیس دانشگاه صنعتی شریف از ورود این دانشجو به مخل تحصیل خود ممانعت بعمل آمده بود و وقتی که محمد مانوری به این رویه اعتراض کرد و درگیری لفظی بین او و واحد حراست دانشگاه بوجود آمد و در نهایت پس از تماس آنها با فوریتهای پلیسی ۱۱۰ و حضور ماموران امنیتی این دانشجو پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از وضعیت محمد ملانوری، اطلاعی در دسترس نیست.

در خبری دیگر همچنین، شورای صنفی دانشگاه‌های کشور اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، فاطمه‌ مشهدی عباس، استاد بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از علت بازداشت، مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده فاطمه مشهدی عباس، اطلاع دقیقی در دست نیست.

در ادامه نیز، روز شنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، قاسم فاضلی کیا، ساکن شهر خرم آباد مرکز استان لرستان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.‌

براساس این گزارش، اتهام تفهیم شده به قاسم فاضلی کیا در مراحل بازپرسی (اجتماع و تبانی)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) عنوان شده است.

لازم به ذکر است، قاسم فاضلی کیا، رئیس انجمن دیدبان آزادی و توسعه لرستان، اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهر خرم آباد، بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بود.

وبسایت کُردپا نیز اعلام کرد؛ روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، ماهرو هدایتی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان و فعال حقوق زنان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت زندان مرکزی سنندج آزاد شد.‌

این فعال حقوق زنان، در تاریخ ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت و به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهر منتقل شده بود.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به ماهرو هدایتی اطلاعی در دست نیست.‌

-

 نمی‌توانستم «خفه خون» بگیرم...

 گفت‌وگو با استاد مستعفی دانشگاه زنجان

انسیه عرفانی استاد دانشگاه زنجان است که در دامنه اعتراض های سراسری خبر استعفای او دهان به دهان چرخید، او در این گفت و گو از فشارهایی می گوید که در محیط دانشگاهی تجربه کرده است.انسیه عرفانی استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، نامی بود که با اعتراض‌ها به گوش معترضان نشست.استاد جوانی که در گفت و گویی اختصاصی با رادیوفردا می‌گوید با شنیدن صدای بلند شعارهای دانشجویانی که فریاد می‌زندند «خیابونا غرق خون، استادامون خفه‌خون» به خودش آمد و تصمیمی را که پیشتر گرفته بود نهایی کرد.
او برای اعتراض، ایمیل کوتاهی نوشت به تنها نشانی‌هایی که دم دستش بود؛ اعضای هیئت علمی دانشکده فیزیک و دانشجویان این رشته.شعار دانشجویان آنقدر سنگین بود که در ذهنش می‌چرخید؛ نوشت: «باصدای بلند فریاد می‌زنم نه خفه‌خون می‌گیرم و نه زیر بار ذلت زندگی می‌کنم».انسیه دید؛ شاید این جمله‌ها همه آنچه می‌خواهد بگوید و به بغض چندین و چند ساله ای در گلویش تبدیل شده، نیست.او نوشته اش را ادامه داد: «تا وقتی که این حکومت غرق به خون هموطنانم پابرجاست از سمت هیئت علمی استعفا می‌دهم».چند بار این جمله را نوشت و پاک کرد، مطمئن نبود که جای این جمله باید اینجا باشد. او تنها سه ماه برای فرصتی مطالعاتی از ایران فاصله گرفته بود و شاید این جمله می‌توانست عواقبی فراتر از اعتراض و همصدایی با دانشجویان معترض برایش داشته باشد.بالاخره تصمیمش را گرفت و دکمه ارسال را لمس کرد.۱۴ ساعت بعد وزارت اطلاعات با خانواده او تماس گرفته و از انسیه پرسیده بودند. خانواده‌ای مذهبی که چندان میانه خوشی با کردار و تصمیم‌های انسیه نداشتند.روزی هم که این استاد جوان دانشگاه بعد از فارغ‌التحصیلی از آلمان تصمیم گرفت حجاب اجباری‌اش را بردارد، تنها بود. وقتی حجابش را برداشت، برایش قیدی هم گذاشت؛ هیچ‌جا و به هیچ‌وجه.همان حجاب سفت و سختی را که در حساب کاربری‌اش در تارنمای دانشگاه زنجان بر سر داشت. صفحه‌ای که دو سه روز پس از انجام این گفت‌وگو از دسترس خارج شد.این استاد دانشگاه در اقدام اعتراضی خود عکس بی‌حجابش را نیز در صفحه شخصی خود گذاشت که به صفحه دانشگاه پیوست شده بود.

۱۴۰۱ آبان ۲, دوشنبه

ادعای خبرگزاری میزان،نگین عبدالملکی، بر اثر《مصرف مشروبات الکی جان خود را از دست داده》

خبرگزاری میزان

خبرگزاری میزان، مرکز رسانه قوه قضاییه در گزارش مدعی شد نگین عبدالملکی، دانشجوی دانشگاه صنعتی همدان،بر اثر «مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست داده و فوت او ربطی به اغتشاشات ندارد.»نگین عبدالملکی، دانشجوی ۲۱ ساله اهل قروه، در جریان خیزش سراسری ایرانیان ۲۰ مهرماه بر اثر ضربات متعدد باتون به سر و جمجمه‌اش توسط نیروهای امنیتی، کشته شد.
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
#مهسا_امینی
#vvmiran
@baschariyat
#MahsaAmini

زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زینب همرنگ سیدبگلو

زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شد.‌ او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشو، به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، زینب همرنگ سیدبگلو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از تحمل بخشی از حبس تعزیری خود و تایید درخواست آزادی پیش از اتمام حبس خود آزاد شد.‌ این زندانی سیاسی به تحمل پنج سال حبس تعزیری لازم به اجرا محکوم شده بود.‌

براساس این گزارش، آزادی زینب همرنگ سیدبگلو در حالی که او بیش از یک سوم مجموع حبس تعزیری خود را سپری کرده بود صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، زینب همرنگ، در تاریخ ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، در حالی که برای سفر به شهرستان خوی از توابع استان آذربایجان غربی رفته بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و برای تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود به زندان اوین در تهران منتقل شد.‌

این فرهنگی بازنشسته، در مراحل دادرسی توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران با اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام(اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) هم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده زینب همرنگ به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید و با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی اجرای ۵ سال حبس برای وی لازم به اجرا شد.

زینب همرنگ سیدبگلو، در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی اش بازداشت و پس از انتقال به شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین و تفهیم اتهام چندی بعد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.

آرنیکا قائم مقامی ۱۷ساله بر اثر ضربات باتوم به پشت سر جان باجت

آرنیکا قائم مقامی ۱۷ ساله، ۳۰ مهر ۱۴۰۱ براثر ضربات باتوم به پشت سر جان سپرده و به دروغ گفته شد از طبقه چهارم پرتاب شده است!مقامات امنیتی او را عمدا به بیمارستان ارتش بردند.
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
#مهسا_امینی
#vvmiran
@baschariyat
#MahsaAmini

۱۴۰۱ آبان ۱, یکشنبه

قتل همسر جوان با ۱۸ ضربه چاقو

همشهری آنلاین

قتل همسر جوان با ۱۸ ضربه چاقو | مرد قاتل مرگ موش خورد | صحنه قتل را ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، این جنایت وحشتناک صبح روز پنج‌شنبه گذشته زمانی در بولوار مجیدیه مشهد رقم خورد که زن ۳۶ ساله بعد از ۱۰ سال زندگی مشترک، به این نتیجه رسید که دیگر ادامه این زندگی برایش امکان پذیر نیست، به همین دلیل مسیر قانونی را برای طلاق در پیش گرفت تا از «محمد» جدا شود. اگرچه او پسر شیرین زبان ۶ ساله ای نیز داشت اما تصمیم خود را گرفته بود و قادر به همراهی با همسرش نبود.

او در کشاکش طلاق، حکم استرداد جهیزیه اش را هم از دادگاه گرفت و برای اجرای دستور قضایی به کلانتری الهیه مشهد رفت. به همین دلیل صبح دیروز پس از هماهنگی با همسر زن جوان، وی در طبقه سوم مجتمع مسکونی در بولوار مجیدیه حضور یافت تا ضابطان قضایی حکم استرداد جهیزیه را اجرا کنند. طولی نکشید که مادر و خاله «ستاره» نیز به همراه عمویش به طبقه سوم ساختمان (محل زندگی مشترک) رفتند.

مامور انتظامی کلانتری براساس «سیاهه» موجود، لوازم منزل را بررسی و در فهرست جداگانه ای ثبت کرد. کامیون برای انتقال جهیزیه در بیرون مجتمع مسکونی متوقف شده بود که جهیزیه زن جوان به وی تحویل شد. مامور انتظامی صورت جلسه تحویل اموال و لوازم جهیزیه را نوشت و به امضای دوطرف رساند.

«محمد» و یکی از نزدیکانش نیز در بیرون ساختمان منتظر پایان تحویل لوازم بودند. افسر انتظامی در حالی محل را ترک کرد که «ستاره» به همراه اطرافیانش در حال انتقال آخرین تکه های باقی مانده از جهیزیه بودند. در همین حال ناگهان مرد ۴۰ ساله سراسیمه خود را به طبقه سوم رساند و از عموی «ستاره» خواست برای گفت وگو با وی به بیرون از ساختمان بیاید تا شاید راهی برای جلوگیری از طلاق بیابند!

زمانی که آن ها به همراه برادر «محمد» گرم گفت وگو بودند، در یک لحظه «محمد» به دور از چشم دیگران خود را به طبقه سوم ساختمان رساند و در واحد آپارتمانی را از داخل قفل کرد. او ناگهان با چهره ای غضبناک دست به ساق پایش برد و کاردی را بیرون کشید که در زیر شلوارش مخفی کرده بود.

این مرد ۴۰ ساله که دیگر خشم و عصبانیت سراسر وجودش را فرا گرفته بود، بی رحمانه به سوی «ستاره» حمله ور شد و ضربات متعدد کارد را بر پیکر وی فرود آورد. او تیغه خون آلود کارد را بالا و پایین می برد و مقابل چشمان حیرت زده مادر و خاله «ستاره»، او را غرق در خون روی زمین انداخت. صدای جیغ و فریادهای دلخراش حاضران به هوا برخاست، اما مرد جوان در واحد آپارتمانی را باز نکرد. او سپس تیغ موکت بری را از جیبش بیرون آورد و خراشی روی گردن خودش ایجاد کرد تا خودکشی کند اما این خراش زندگی او را به خطر نینداخت.

در این هنگام بود که با فریادهای دلخراش مادر و خاله «ستاره» ساکنان مجتمع مسکونی هراسان و وحشت زده تلاش کردند تا در واحد آپارتمانی را باز کنند اما در از داخل قفل بود و اقدامات آنان به نتیجه نمی رسید تا این که یکی از همسایگان آن ها کپسول آتش نشانی را برداشت و با چند ضربه محکم، بالاخره در واحد آپارتمانی را شکست که با صحنه تکان دهنده ای روبه رو شدند. در حالی که اهالی محل و دیگران سرگرم کمک به زن ۳۶ ساله بودند و با مراکز امدادی تماس می گرفتند، «محمد» نیز از این فرصت استفاده کرد و پا به فرار گذاشت.

دقایقی بعد ماموران انتظامی کلانتری الهیه در حالی به صحنه حادثه رسیدند که دیگر «ستاره» با ۱۸ ضربه کارد در کنار جهیزیه به قتل رسیده بود. با گزارش این ماجرای هولناک به قاضی ویژه قتل عمد مشهد، بی درنگ قاضی «محمود عارفی راد» برای بررسی های میدانی عازم بولوار مجیدیه شد و بدین ترتیب تحقیقات قضایی درباره این جنایت ادامه یافت.

قتل همسر جوان با ۱۸ ضربه چاقو | مرد قاتل مرگ موش خورد | صحنه قتل را ببینید

قاضی شعبه ۲۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد (شعبه ویژه جنایی) که براساس تجربیات قضایی در پرونده های جنایی، احتمال می داد قاتل به دلیل خودزنی به یکی از مراکز درمانی مراجعه کند، بلافاصله دستور داد کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی که در محل وقوع قتل حضور داشتند، مشخصات متهم به قتل فراری را به همه مراکز درمانی اعلام کنند و به ردزنی مرد ۴۰ ساله بپردازند.

این گونه بود که گروه ویژه ای از کارآگاهان با نظارت مستقیم سرهنگ مهدی سلطانیان (رئیس اداره جنایی آگاهی) وارد عمل شدند و تحقیقات گسترده ای را با راهنمایی های مقام قضایی برای شناسایی مخفیگاه متهم آغاز کردند.

هنوز چند ساعت بیشتر از این ماجرا نگذشته بود که کارآگاهان از بستری شدن مردی با مشخصات متهم فراری در بخش مسمومان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد مطلع شدند و با دستور قاضی «عارفی راد» به بررسی موضوع پرداختند.

کنکاش های کارآگاهان اداره جنایی آگاهی بیانگر آن بود که هویت فرد مسموم با متهم فراری پرونده قتل «ستاره» در کنار جهیزیه، مطابقت دارد اما ریشه یابی حادثه مسمومیت وی نشان داد که او بعد از فرار از صحنه جنایت، مقداری مرگ موش را به همراه تعدادی قرص خورده است تا خودکشی کند!

پس از انجام اقدامات اولیه درمانی، تحقیقات درباره این قتل هولناک در حالی ادامه دارد که دستور بازداشت متهم به قتل از سوی مقام قضایی صادر شده است.

مسمومیت مشکوک دانش آموزان ایران؛ «بمبک بدبوی» وزارت اطلاعات

IRANWIRE پنج ماه پس از شروع مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان خصوصا دختران در ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای در مورد مسمومیت‌ها...