بیانیه ۸ سازمان حقوق بشری در اعتراض به سفر سردار طلایی؛ کانادا نباید پناهگاه امنی برای ناقضان حقوق بشر باشد...
خبرگزاری هرانا – مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همراه شمار دیگری از سازمانهای حقوق بشری، طی بیانیه ای مشترک، ضمن ابراز نگرانی از سفر اخیر مرتضی طلایی، رئیس پلیس سابق تهران بزرگ و از چهره های ناقض حقوق بشر به کشور کانادا، از نخست وزیر این کشور خواستند تا از پذیرش فرماندهان سابق سپاه و تمامی ناقضین حقوق بشر در کانادا خودداری کند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۸ سازمان حقوق بشری طی بیانیه ای مشترک، از ورود آزادانه مرتضی طلایی، رئیس پلیس سابق تهران بزرگ و از چهره های ناقض حقوق بشر به کشور کانادا ابراز نگرانی کردند.
متن کامل این بیانیه در ادامه می آید:
کانادا نباید پناهگاه امنی برای ناقضان حقوق بشر باشد
ما، سازمانهای حقوق بشری امضاکننده زیر، نگرانیهای جدی خود را در مورد سفر اخیر مرتضی طلایی به کانادا، ناقض حقوق بشر، به اشتراک میگذاریم. ما از دولت کانادا می خواهیم که اقدامات فوری برای حفظ تعهد اعلام شده خود به قوانین شناخته شده بین المللی حقوق بشر را اتخاد نماید و به ناقضان حقوق بشر هشدار دهد که مصونیت از مجازات در کشور خود، به معنای معافیت از مجازات در خارج از کشور نیست. ورود آزادانه شخصی مانند مرتضی طلایی حاوی پیامی خطرناک است؛ پیامی که در حقیقت توهین به ایرانیانی است که به دنبال پناهندگی های موجه در کانادا هستند.
از زمان قطع روابط دیپلماتیک با ایران در سال ۲۰۱۳، بسیاری از ایرانیان همچنان با چالش هایی در این زمینه مواجه هستند قوانین اخذ ویزای کانادا که ظاهراً برای پرونده مهاجرتی فرمانده سابق سپاه صدق نمی کند. وقتی ازیکی از ایرانیان در خصوص حضور طلایی در کانادا پرسش شد که چه احساسی به او دست داده است ، در پاسخ گفت: احساس می کنم توسط دولت کانادابه من خیانت شده است . کانادا کشوری است که من اکنون آن را خانه می نامم پس چرا دولت باید به افرادی که ما را در ایران سرکوب کرده اند اجازه حضور در کانادا را داده است . در سال ۲۰۱۷، کانادا قانونی را به نام مگنیتسکی تصویب کرد. منظور این قانون عدالت برای قربانیان مقامات خارجی فاسد می باشد . بر مبنای این قانون می توان مقامات خارجی که درنقض حقوق بشر با یکدیگر تبانی کرده اند را شناسایی کرد. این قانون در حقیقت برای محافظت از پناهندگان در برابر اینگونه مقامات طراحی شده است . ما از دولت کانادا می خواهیم که درباره پرونده مرتضی طلایی تحقیق کند . به ویژه برای نقض فاحش حقوق شناخته شده بین المللی افرادی که در کشورهای خارجی خواستار حقوق بشر و آزادی های شناخته شده بوده و از این حقوق دفاع می کنند .
سازمانهای حقوق بشر نقضهای به ظاهر مستمر ناشی از عدم تحمل و بیرحمی طلایی را مستند کردهاند. طلایی به عنوان رئیس سابق پلیس تهران، فرماندهی نیرویی را بر عهده داشت که به دستگیری های دسته جمعی، ضرب و شتم و شکنجه شهرت داشت و فرد بدنامی است . او سرکوب گسترده تظاهرات مسالمت آمیز مردم از جمله دانشجویان معترض را سازماندهی کرده است . زهرا کاظمی شهروند ایرانی کانادایی است که در اثر شکنجه های شدید در دوران فرماندهی این شخص کشته شد . گفته می شود تحقیقات در مورد مرگ این زن توسط پلیس تهران انجام شده است. طلایی همچنین بنیانگذار نهادی است که برخی آن را «پلیس حجاب» تهران میخوانند، نیرویی که متعهد به مبارزه با آنچه او « بدحجابی» میخواند می پردازد، علاوه برآن او به عنوان یک فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است . نهادی که به طور گسترده به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم شده است، و باید دانست که خشونت ها و بی رحمی های او ریشه ای عمیق دارند. نخست وزیر. کانادا را پناهگاه امنی برای «کسانی که از آزار و اذیت، ترور و جنگ می گریزند» اعلام کرده است، جایی که «همه انسان ها مقدمشان گرامی است». بنابراین این کشور نباید یک پناهگاه امن برای تحت تعقیب هایی مانند مرتضی طلایی باشد. ناقضان حقوق بشر نباید در کارزار نخست وزیر به اصطلاح «همگان خوش آمدند» قرار بگیرند.
اسامی سازمانهای حقوق بشری امضا کننده این بیانیه در پی میآید: ۱.بنیاد عبدالرحمن برومند ۲.مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۳. سازمان حقوق بشر ایران ۴.بنیاد سیامک پورزند ۵. سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۶. انجمن حمایت از حقوق بشر آذربایجانی ها در ایران ۷. ایمپکت ایران ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر