تخصیص دبیر غیرهمجنس در مدارس دوره اول و دوم متوسطه در همه مدارس عادی دولتی، استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، شاهد و حتی مدارس غیردولتی در ایران ممنوع اعلام شد.
محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش روز شنبه ۴تیرماه با اعلام خبر ممنوعیت تدریس معلمان مرد در مدارس دخترانه گفت که بخشنامه ممنوعیت دبیر غیر همجنس در سال گذشته به تصویب رسید و اردیبهشت سال جاری به تمامی مدارس در همه دورهها ابلاغ شد.
بر اساس توضیحات آقای کاظمی، از آنجایی که مدارس به تفکیک جنسیت تاسیس میشوند در نتیجه تطابق جنسیت کارکنان مدارس با دانشآموزان نیز الزامی است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، نظارت و مسئولیت این موضوع را بر عهده مدیر واحد آموزشی و مدیر آموزش و پرورش منطقه و اداره کل عنوان کرد.
پیشینه قانون ضوابط حضور معلمان مرد در مدارس دخترانه به سال ۱۳۷۷ باز میگردد. در آن سال مصوبهای از سوی شورای عالی آموزش و پرورش اعلام شد که بر اساس آن استفاده از معلمان مرد به شرط و شروط مختلف بلامانع خواهد بود.
مسعود ثقفی سخنگوی وقت آموزش و پرورش شهر تهران، در همان زمان اعلام کرد که در صورت کمبود نیروی تدریس زن در مدارس دخترانه، با احراز صلاحیت اخلاقی و سیاسی دبیران مرد پیشنهادی و رعایت شروط تاهل و دارا بودن حداقل ۳۵ سالسن، بلامانع است.
این قانون در طی سالها با انتقاداتی همراه بود.
فرحناز میناییپور مشاور امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش دولت روحانی، با انتقاد از اعمال محدودیت برای حضور معلمان مرد در حوزه المپیاد و تدریس دروس مربوطه در مدارس دخترانه، از این قانون به عنوان یک روش تبعیض جنسیتی نام برد و گفت که اجرای این قانون موجب میشود این تفکر در میان دانشآموزان رواج پیدا کند که فرصتهای بسیار بیشتری برای پسران وجود دارد.
قانون ممنوعیت تدریس برای مردان در مدارس دخترانه در حالی اجرا میشود که به گفته معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش، تا سال ۱۴۰۳ ایران همچنان با مشکل کمبود معلم در کلاسهای درس مواجه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر